4 έχασαν τη ζωή τους μετά από ψάρεμα καβουριών

nauagio_

Τέσσερις ψαράδες σκοτώθηκαν και ένας άλλος διασώθηκε το Σάββατο το πρωί, έπειτα από την ανατροπή του μήκους 10 μέτρων αλιευτικού σκάφους τους κοντά στο Bodega Bay της βόρειας Καλιφόρνιας.

Το αμερικάνικο λιμενικό ειδοποιήθηκε περίπου στις δέκα το πρωί του Σαββάτου ότι ένα αλιευτικό σκάφος είχε ανατραπεί μαζί με πολλά άτομα στα θαλάσσια ύδατα κοντά στο Seal Rock.

Με το που έφτασαν στο σημείο, τα διασωστικά πληρώματα ανέσυραν από την θάλασσα τέσσερις από αυτούς που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους και τους μετέφεραν στην ξηρά για να τους παρασχεθούν έκτακτες ιατρικές φροντίδες του προσωπικού του σταθμού του Bodega Bay. Ένα πέμπτο άτομο, που δεν φορούσε σωσίβιο και ήταν ντυμένος μόνο με t-shirt και τζιν, ανασύρθηκε από ένα κοντινό βράχο με μικρά τραύματα και εκδορές.
Δυστυχώς, τα τέσσερα θύματα που ανασύρθηκαν από το νερό, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Sonoma ανέφερε ως μοναδικό επιζών τον Phillip Sanchez, ηλικίας 66 ετών και κάτοικο του Bodega Bay.

Ο Sanchez αργότερα είπε στους ανακριτές ότι η ομάδα αναχώρησε από το Bodega με το ιδιόκτητο αλιευτικό σκάφος στις 8:30 π.μ. Ολόκληρη την ημέρα ψάρευαν καβούρια και αφού τελείωσαν κατευθύνθηκαν πίσω προς το Bodega, όταν ένα κύμα χτύπησε την αριστερή πλευρά του σκάφους, γυρίζοντας το απότομα. Ο Sanchez είπε ότι πετάχτηκε στο νερό και κολύμπησε προς το Bodega Ροκ, όπου και παρέμεινε θέλοντας και μη μέχρι τη διάσωση του.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη προστίθεται ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβια γιλέκα, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αλκοόλ ή ναρκωτικά έπαιξαν οποιοδήποτε μέρος στο συμβάν.

“Η αιτία του ατυχήματος παραμένει υπό διερεύνηση, αλλά σίγουρα η εμπορική αλιεία είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο καπετάνιος Greg Stump, διοικητής του Τομέα Σαν Φρανσίσκο. “Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους που έχασαν τους αγαπημένους τους σήμερα. Τα συνεργαζόμενα πρακτορεία στο Bodega Bay ανταποκρίθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα την γρήγορη διάσωση ενός ατόμου και την ανάσυρση των τεσσάρων που δυστυχώς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από τους κινδύνους της θάλασσας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1 Νοεμβρίου στην Καλιφόρνια σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη της σεζόν ψαρέματος καβουριών.

Διαβάστε ακόμα