“Women in Maritime”: ενίσχυση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός θα χρηματοδοτήσει γυναίκες από αναπτυσσόμενες χώρες για να ακολουθήσουν ένα νέο πρόγραμμα θαλάσσιας διοίκησης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών του Οργανισμού για την υποστήριξη της διαφορετικότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Το Women in Maritime του ΙΜΟ θα υποστηρίξει γυναίκες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ηγεσίας SheEO το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των γυναικών με ηγετικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση ώστε να έχουν λόγο στην λήψη αποφάσεων για τη ναυτιλία και αναμένεται να ξεκινήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD), 8 Μαρτίου 2021.

Με θέμα “Γυναίκες στη διοίκηση: Ίσο μέλλον σε έναν κόσμο COVID-19” τιμώνται οι προσπάθειες γυναικών σε όλο τον κόσμο για τη διαμόρφωση ενός πιο ισότιμου μέλλοντος και ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19.

Η πρωτοβουλία για την υποστήριξη των γυναικών ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου της Maritime SheEO, στις 23 Νοεμβρίου, για να συζητηθεί το θέμα “Διαφορετικότητα και βιωσιμότητα”.

Μιλώντας στην συνεδρίαση, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Κιτάκ Λιμ τόνισε τη σημασία της γυναικείας εκπροσώπησης στον ναυτιλιακό τομέα. Συγκεκριμένα δήλωσε  “Η στήριξη και  ενδυνάμωση των γυναικών τροφοδοτεί ακμάζουσες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, ωθεί την ανάπτυξη και το όφελος της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.”

Η Helen Buni, που εκπροσωπεί το πρόγραμμα «Γυναίκες στη Ναυτιλία» του ΔΝΟ, δήλωσε ότι η χορηγία του ΙΜΟ θα επιτρέψει στις επιλεγμένες γυναίκες από κυβερνητικές διοικήσεις να επωφεληθούν από το σύστημα ηγεσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει ευκαιρίες κατάρτισης, καθοδήγησης και δικτύωσης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα Women in Maritime στοχεύει να βοηθήσει τα κράτη μέλη να επιτύχουν τους στόχους του ΟΗΕ για το 2030 και συγκεκτιμένα την «Επίτευξη της ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και των κοριτσιών».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΝΟ Lim συμπέρανε ότι “Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία της κρίσης χτίζοντας σταθερές βάσεις για την διοίκηση των γυναικών διασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη διαχείρηση του τομέα χρησιμοποιώντας όλα τα ταλέντα χωρίς διακρίσεις μεταξύ φύλων”

Διαβάστε ακόμα