Φάλαινα κατάπιε δύτη και στην συνέχεια τον έφτυσε!

Ένας δύτης ευχαριστεί την τύχη του που ζει αφού τον κατάπιε μια φάλαινα και στην συνέχεια τον έφτυσε! Η ιστορία έχει γίνει viral από όταν έγινε γνωστή αφού πρόκειται για κάτι παρά πολύ σπάνιο.

Ο Μάικλ Πακάρντ καταδύθηκε αναζητώντας αστακούς στο φημισμένο ακρωτήριο Cape Cod στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης, και κατέληξε στο στόμα μιας τεράστιας φάλαινας, στο οποίο παρέμεινε εκεί για 30-40 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με τον Πακάρντ, αυτά τα δευτερόλεπτα του φάνηκαν σαν αιώνας ενώ πίστευε ότι δε θα βγει ζωντανός από εκεί. Όταν τον έφτυσε το κήτος το μόνο που έπαθε είναι να μετατοπιστεί το γόνατο του.

Όταν ο 56χρονος Πάγκαρντ μαζί με έναν συνάδελφό του επιβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στη βάρκα τους για να πάνε για ψάρεμα, σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο καιρός ήταν υπέροχος και η ορατότητα εντυπωσιακή και στη αρχή θεώρησε ότι του είχε επιτεθεί κάποιος μεγάλος λευκός καρχαρίας, από αυτούς που κολυμπούν στην περιοχή, «τότε κατάλαβα ότι δεν είχε καθόλου δόντια. Τότε το συνειδητοποίησα: Θεέ μου, βρίσκομαι στο στόμα μιας φάλαινας που προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό ήταν, πεθαίνω».

Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας του, ο ίδιος δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την αλιεία των αστακών.

Ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Cape Cod Times ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει καταγραφή φάλαινας που καταπίνει άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμα