Ποσότητα μαμούθ- Κοκαΐνη αξίας 275 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκες σε πλοίο στην Τουρκία!

Στις 16 Ιουνίου, η Τουρκία είδε να γίνεται η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία της, με 1,1 τόνους κοκαΐνης να κατάσχονται στο λιμάνι Mersin στο νότιο τμήμα της χώρας, με αξία πώλησης περίπου 275 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατάσχεση έγινε με κοινή επιχείρηση από αξιωματούχους του τελωνείου που εργάζονταν για το υπουργείο Εμπορίου και την τοπική αστυνομική υπηρεσία της επαρχίας Mersin, μετά από πληροφορίες που είχαν.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Murat Cihan, αναπληρωτή αρχηγού της αστυνομίας της επαρχίας Mersin, τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε ένα πλοίο που έφτασε από τον Ισημερινό, και ήταν τοποθετημένα σε 1000 συσκευασίες σε κοντέινερ μπανάνας. Η επιχείρηση ξεκίνησε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους αμέσως μετά την πληροφορία ότι υπάρχουν ναρκωτικά στο υπό σημαίας Λιβερίας φορτηγό πλοίο.

Ο κ. Mehmet Muş, ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας συνεπάρει τη Γενική Διεύθυνση Τμήματος Προστασίας Τελωνείων, για την επιτυχημένη επιχείρηση και τους επικρότησε για την εύρεση και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών μέχρι σήμερα ήταν το 2018, όταν κατασχέθηκαν 800 κιλά κοκαΐνης από το βορειοδυτικό λιμάνι του Κοκαέλι.

Στο επίσημο δελτίο τύπου που έκανε ο κ. Cihan την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι διεξήχθησαν περαιτέρω έρευνες για όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και διαβεβαίωσε ότι, «σίγουρα θα γίνουν κάποιες κρατήσεις». Στο δελτίο τύπου έγινε επίσης η παρουσίαση των 1000 συσκευασιών των κατασχεθέντων ναρκωτικών.

Η Τουρκία, ως πύλη προς την Ευρώπη από την Ασία και την Αφρική, γίνεται πολλές φορές μάρτυρας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών τα οποία βρίσκονται στα λιμάνια της. Ήταν μια δημοφιλής διαδρομή για τέτοιες αποστολές τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά η αυξημένη επαγρύπνηση και οι ενέργειες της κυβέρνησης, όπως τα προγράμματα ανταμοιβής για συμβουλές κατά της διανομής και της κατασκευής ναρκωτικών, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια ισχυρή μάχη κατά των ναρκωτικών.

Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσχεση ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο το 2020 αναγνώρισε την επιτυχία της Τουρκίας σε επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών, καθώς έκανε ρεκόρ στους αριθμούς των συλλήψεων το 2020.

Διαβάστε ακόμα