Πίστη και ελπίδα η αγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον Γ. Προκοπίου

Η αγορά των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά από τον μεγιστάνα της ναυτιλίας Γιώργο Προκοπίου αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευχαρίστηση από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Η επιτυχία του Γιώργου Προκοπίου στο τιμόνι των ναυπηγείων είναι κάτι παρά πάνω από σίγουρη.

Με την αγορά τους από τον έλληνα εφοπλιστή είναι η αλήθεια ότι κλείνει μία τεράστια πληγή, η οποία λόγω συνδικαλισμού μετέτρεψε την πρώτη ναυπηγική μονάδα της χώρας σε χρόνιο πρόβλημα, με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η κατάντια που είχαν έρθει τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ήταν απελπιστική λόγω των λανθασμένων και αμαρτωλών τακτικών του παρελθόντος, σχετικά με τις συμβάσεις έργων του Εμπορικού και Πολεμικού ναυτικού, οι οποίες με κορωνίδα τα υποβρύχια 214 τα οποία σάπιζαν έχοντας ημιτελώς ολοκληρωθεί, και τα οποία έγιναν εντονότατο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πέραν του αρχικού κόστους των 69 εκατομυρίων ευρώ, ο κ. Προκοπίου θα καταβάλει ακόμη 9 εκατομμύρια τα ποια είναι από πρόστιμα της ευρωπαϊκής ένωσης προς το ελληνικό δημόσιο λόγω των παραβιάσεων σχετικά με την διαχείριση και την χρηματοδότηση από την ΕΕ, επί εξυγίανσης και ανεκτέλεστων έργων υποδομής, ενώ οι επενδύσεις που θα χρειαστούν για να αποδώσουν τα ναυπηγεία είναι της τάξεως των 150 εκατομυρίων ευρώ.

Όλοι ελπίζουν πλέον στης επιστροφή των Ελλήνων εφοπλιστών στα ελληνικά ναυπηγεία και όχι σε αυτά της Τουρκίας η της Ρουμανίας. Όπως και να έχει είναι μια θετικότατη εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα