Πλοίο των ΗΠΑ διέσωσε δύο ανθρώπους που ήταν σε ακυβέρνητο σκάφος για 8 ολόκληρες μέρες!

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διέσωσε δύο Ιρανούς ψαράδες στις 27 Νοεμβρίου από ένα αλιευτικό σκάφος που ήταν ακυβέρνητο για οκτώ ημέρες στον Κόλπο του Ομάν.

Το Αμερικάνικο πλοίο USNS Charles Drew (T-AKE 10) έσπευσε στο σημείο μετά από κλήση κινδύνου που έλαβαν οι Combined Maritime Forces, έναν διεθνή ναυτιλιακό συνασπισμό που εδρεύει στο Μπαχρέιν.

Το Charles Drew έφτασε στο σημείο έξι ώρες αργότερα και παρείχε τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη.

«Αυτό είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να κάνουμε», είπε ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, του 5ου Στόλου και των Συνδυασμένων Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Ως επαγγελματίες ναυτικοί, έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη θάλασσα».

Σήμερα, το Charles Drew μετέφερε με ασφάλεια τους αλιείς σε ένα σκάφος της ακτοφυλακής του Ομάν που έπλεε κοντά στο Μουσκάτ του Ομάν. Οι δύο άντρες ήταν καλά στην υγεία τους τη στιγμή της μεταφοράς.

«Εκτιμούμε την κυβέρνηση του Ομάν για τη βοήθειά και την υποστήριξή της που ώστε να επιστρέψουμε τους ναυτικούς στα σπίτια τους», είπε ο Κούπερ.

Η Combined Maritime Forces αποτελείται από 34 έθνη και είναι η μεγαλύτερη ναυτική σύμπραξη στον κόσμο. Τα ναυτικά πλοία και το προσωπικό της δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν, στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Ομάν, στον Ινδικό Ωκεανό και στον Περσικό Κόλπο προάγοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Διαβάστε ακόμα