Η IKEA αυξάνει τις τιμές λόγω του υψηλού κόστους μεταφορών των πλοίων

Η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο IKEA, αυξάνει τις τιμές κατά μέσο όρο 9% καθώς αντιμετωπίζει το αυξανόμενο κόστος μεταφοράς των πρώτων υλών, δήλωσε την Πέμπτη ο ιδιοκτήτης των περισσότερων από τα καταστήματά της παγκοσμίως.

Η IKEA είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ναύλωσε περισσότερα πλοία, αγόραζε κοντέινερ και επαναδρομολογούσε αγαθά μεταξύ αποθηκών για να μετριάσει τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά είπε ότι τώρα έπρεπε να μετακυλίσει το κόστος στους πελάτες, καθώς αναμένει ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν.

Ο Όμιλος Ingka είπε ότι οι τιμές θα ανέβουν περίπου 9% κατά μέσο όρο στα καταστήματα, με τις τοπικές διακυμάνσεις να αντανακλούν διαφορετικές πληθωριστικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων των εμπορευμάτων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Δυστυχώς τώρα, για πρώτη φορά από τότε που το υψηλότερο κόστος έχει αρχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, πρέπει να μεταφέρουμε μέρος αυτού του αυξημένου κόστους στους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθυντής λιανικής λειτουργίας Tolga Öncü.

«Η ΙΚΕΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικούς περιορισμούς στις μεταφορές και τις πρώτες ύλες που αυξάνουν το κόστος, χωρίς να αναμένεται κάποια βελτίωση στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022.

Ο Όμιλος Ingka έχει δει μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι περισσότερο. Λειτουργεί μέσω ενός συστήματος franchise, με την Ingka να είναι ο κυριότερος ιδιοκτήτης της Inter IKEA με 392 καταστήματα.

Διαβάστε ακόμα