Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την προπέλα Propeller Boss Cap Fins της MOL

Η Propeller Boss Cap Fins (PBCF) που πωλείται μέσω της εταιρείας MOL Techno-Trade του ομίλου Mitsui OSK Lines (MOL) έχει βαθμολογηθεί ως η «Μεγαλύτερη σε πωλήσεις επωνυμία εξοικονόμησης ενέργειας Shipping Appendage» μέσω των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Το PBCF αναπτύχθηκε από κοινού από τη MOL, τη West Japan Fluid Engineering Laboratory Co., Ltd., και την Nakashima Propeller Co., Ltd. (αποκαλούμενη τότε Mikado Propeller Co., Ltd.) το 1986 και κυκλοφόρησε προς πώληση από τη MOL το 1987. Το 2000, οι δραστηριότητες πωλήσεων μεταφέρθηκαν στην MOL Tech, η οποία διαθέτει στην αγορά το PBCF.

Ήταν η πρώτη συσκευή στον κόσμο που κυκλοφόρησε στο εμπόριο για την μείωση τη σπατάλης της ενέργειας στη δίνη που σχηματίζεται πίσω από μια περιστρεφόμενη έλικα και να αυξήσει την ώθηση διασπώντας αυτήν τη δίνη. Η ανάλυση έδειξε ότι ο εξοπλισμός ενός πλοίου με PBCF έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας από 3% έως 5%.

Καθώς οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει την απόδοση της συσκευής, οι πωλήσεις αυξάνονταν σταθερά. Οι παραγγελίες έφτασαν τις 1.000 το 2006, τις 2.000 το 2011 και ξεπέρασαν τις 3.000 το 2015. Το 2017, βάσει των κοινών ερευνητικών αποτελεσμάτων της MOL Tech, της MOL και της Akishima Laboratories (Mitsui Zosen) Inc., μια αναβαθμισμένη περαιτέρω βελτίωση της ενέργειας PBCF, που προσφέρει εξοικονόμηση, βγήκε στην αγορά.

Μέχρι το 2021, οι πωλήσεις της PBCF ξεπέρασαν τις 3.800 (ο αριθμός των πλοίων που είναι εξοπλισμένα με PBCF ξεπέρασε τα 3.600). Ακόμη και τώρα, περίπου 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η PBCF εξακολουθεί να έχει εξαιρετικές πωλήσεις ως συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας για πλοία και έχει καθιερωθεί ως μπεστ σέλερ.

Η εγκατάσταση PBCF βελτιώνει την απόδοση καυσίμου, η οποία με τη σειρά της μειώνει τις εκπομπές CO2 από τα πλοία, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ναυτιλία. Η MOL Tech υπολόγισε ότι η εκτεταμένη χρήση του PBCF έχει συμβάλει σε μια μείωση κατά 46 εκατομμύρια τόνους στις εκπομπές CO2 παγκοσμίως.

Η MOL Group συνεχίζει να μελετά υβριδικούς συνδυασμούς με άλλες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας. Η PBCF συνεχίζει να εξελίσσεται καθημερινά καθώς ο όμιλος MOL αξιοποιεί αυτήν την αξιόπιστη τεχνολογία, που υποστηρίζεται από περίπου 35 χρόνια τελειοποίησης και συσσωρευμένης τεχνογνωσίας, για να βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση της προπέλας.

Διαβάστε ακόμα