Απανωτά προβλήματα για πλοίο της MSC: 2 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον Covid και στην συνέχεια έπαθε και μπλακ άουτ!

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC REBECCA έφτασε στο Shenzhen της Κίνας στις 24 Ιανουαρίου, και στις 25 Ιανουαρίου δύο μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον covid19.

Όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, τα πληρώματα των πλοίων που προσεγγίζουν κινεζικά λιμάνια και βρίσκονται θετικά, περιορίζονται στις καμπίνες τους και δεν μπορούν να βγουν έξω ή να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της δτεριάς, εκτός εάν διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό βιολογικού κινδύνου.

Αφού το πλοίο ολοκλήρωσε την εκφόρτωση ετοιμάστηκε να αποπλεύσει με προορισμό την Μανίλα το πρωί της 27ης Ιανουαρίου.

Ο προορισμός στο λιμάνι της πιθανώς σχετίζεται είτε με τα θετικά τέστ είτε με κάποιες αλλαγές πληρώματος.
Ο κινέζος πλοηγός, ντυμένος σαν αστροναύτης, επιβιβάστηκε στο πλοίο, το πλοίο έλυσε, αλλά δεν έπλευσε πολύ μακριά αφού μετά από μερικά λεπτά, όταν ήδη κινούνταν στο κανάλι, υπέστη ολικό μπλακ άουτ.

Ο Καπετάνιος ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ζήτησε να μεταφερθεί ξανά στον ντόκο. 4 ρυμουλκά έσπευσαν στο σημείο, και το πλοίο επέστρεψε και προσέδεσε και πάλι, καταφέρνοντας τελικά να αναχωρήσει από το Shenzhen το πρωί της 28ης Ιανουαρίου.

Το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου, έπλεε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας μετά από μια σύντομη στάση έξω από τον κόλπο της Μανίλα

Διαβάστε ακόμα