Το κρουαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas» ήταν η αιτία να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή εκτόξευση πυραύλου της SpaceX!

Σύμφωνα με το Florida Today, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα όταν ένα κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean πλησίασε πολύ κοντά στο σημείο που πραγματοποιούνταν εκτόξευση πυραύλου της SpaceX την Κυριακή, με αποτέλεσμα την ακύρωση της εκτόξευσης!

Επειδή το κρουαζιερόπλοιο πλησίαζε τη ζώνη απαγόρευσης της εκτόξευσης, αυτή διακόπηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα πριν ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο ήταν το Harmony of the Seas», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής David Micallef με δήλωση του. «Η ακτοφυλακή ερευνά ενεργά την το συμβάν της Κυριακής και την αναβολή της εκτόξευσης του SpaceX».

«Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των ναυτικών στη θάλασσα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ομοσπονδιακούς, κρατικούς και τοπικούς λιμενικούς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στις πλωτές οδούς», πρόσθεσε ο Micallef.

Εκπρόσωπος της Royal Caribbean δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το FLORIDA TODAY.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Port Canaveral, John Murray, δήλωσε: «Το Port Canaveral υποστηρίζει πλήρως τη διαστημική βιομηχανία στην περιοχή μας. Αυτό, δυστυχώς, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη εκτός του ελέγχου μας. Η ακτοφυλακή διεξάγει πλήρη έρευνα και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους όπως και με τους εταίρους στα διαστημικά προγράμματα για να διασφαλίσουμε τη συνεχή επιτυχία αυτής της σημαντικής επιχείρησης».

Οι μηχανικοί εκτόξευσης περίμεναν όσο μπορούσαν για την επίλυση του θέματος από την αμερικανική ακτοφυλακή, αλλά τελικά τελείωσε ο χρόνος της προθεσμίας που είχαν θέσει.

Ήταν η τέταρτη αναβολή για αυτή την αποστολή, η οποία είχε προηγουμένως ακυρωθεί λόγω κακοκαιρίας κοντά στο Launch Complex 40.

Η πέμπτη προσπάθεια εκτόξευσης ενός δορυφόρου παρατήρησης της Γης της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας ορίστηκε για τις 6:11 μ.μ. Δευτέρα, και εκτοξεύτηκε εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα