Ακυρώθηκε η κρουαζιέρα του Norwegian Escape λόγω της προσάραξης του

Αξιωματούχοι από το Πολεμικό Ναυτικό και τη Λιμενική Αρχή της Δομινικανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν ότι μετά από κοινή επιχείρηση το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape επανέπλευσε επιτυχώς, αλλά αργά σήμερα ανέφεραν ότι το πλοίο θα παραμείνει στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι επιβάτες επιβεβαίωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τους ενημέρωσαν ότι το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στον κόλπο Puerto Taino και ότι η κρουαζιέρα ακυρώθηκε λόγω των ζημιών που υπέστη από την προσάραξη.

«Η εταιρεία πήρε την απόφαση να παραμείνει το Norwegian Escape στον κόλπο Taino», έγραψε η Autoridad Portuaria Dominicana (APORDOM) στο Twitter το απόγευμα της Τρίτης.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape με 3,223 επιβάτες προσάραξε στην Δομινικανή Δημοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 165.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο προσάραξε κατά την αναχώρηση του από τη Δομινικανή Δημοκρατία στις 14 Μαρτίου λίγο έξω από τον κόλπο Puerto Taino στην περιοχή Puerto Plata περίπου στις 5:10 μ.μ., 10 λεπτά μετά την αναχώρησή του. Οι Δομινικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στο πλοίο επιβαίνουν 3.223 επιβάτες και 1.1618 πλήρωμα και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την προσάραξη.

Το πλοίο σύμφωνα με τους αξιωματούχους βρισκόταν λίγο πιο δυτικά από την συνηθισμένη πορεία κατά την διάρκεια της άμπωτης, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Οι επιβάτες έμειναν για δεύτερη μέρα στην ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας, ενώ δύτες στάλθηκαν για να επιθεωρήσουν το κάτω μέρος του πλοίου και τα μέσα πρόωσής του για πιθανές ζημιές. Προηγούμενες αναφορές από το Πολεμικό Ναυτικό ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές ούτε στο κύτος ούτε στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου.

Οι Δομινικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι επιβάτες θα μεταφερθούν πίσω στη Φλόριντα την Τετάρτη και την Πέμπτη και στη συνέχεια το πλοίο θα αναχωρήσει.

Διαβάστε ακόμα