Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ναυτικοί για τη χρήση μαριχουάνας στις ΗΠΑ

Οι ναυτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί παρόλο που η νομοθεσία για τη χρήση μαριχουάνας στις ΗΠΑ έχει αλλάξει, η χρήση στη θάλασσα και τη ναυτιλία δεν έχει αλλάξει.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ επιβάλλει τον ομοσπονδιακό νόμο για την ανοιχτή θάλασσα και τα εσωτερικά ύδατα. Η μαριχουάνα ταξινομείται ως ναρκωτικό της κλίμακας Ι, και βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η έκσταση.

Οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του μαριχουάνα η έχει κάνει χρήση αυτής ενώ βρίσκεται στη θάλασσα, από επαγγελματίες ναυτικούς μέχρι και ανθρώπους σε σκάφη αναψυχής, θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες.

Παρά το νομικό καθεστώς της μαριχουάνας σε 23 πολιτείες, η Ακτοφυλακή δεν αναγνωρίζει κάποια εξαίρεση (σύμφωνα με το 46 CFR 40) για αυτό το ναρκωτικό.

Οι κανονισμοί της Ακτοφυλακής απαιτούν από τους ναυτικούς να υποβάλλονται σε έλεγχο για χρήση ναρκωτικών σε διάφορα στάδια της εργασίας τους και απαιτούν από τους εργοδότες να διεξάγουν περιοδικές τυχαίες δοκιμές επίσης.

Οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος μπορεί να εξεταστεί για χρήσης μαριχουάνας και οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό μετά από ένα ατύχημα, σε μια περιοδική προγραμματισμένη στιγμή, σε μια απρογραμμάτιστη τυχαία στιγμή ή όταν ένας εργοδότης έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι ένας υπάλληλος του κάνει χρήση ναρκωτικών.

Δεδομένων όλων των παρά πάνω, ένας ναυτικός θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μπορούσε να εξεταστεί οποιαδήποτε στιγμή για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η μαριχουάνα μπορεί να παραμείνει ανιχνεύσιμη στα ούρα για πολλές εβδομάδες, επομένως ακόμη και όταν είστε σε διακοπές και ξέμπαρκοι, θα μπορούσε αργότερα να σας δημιούργησε πρόβλημα όταν θέλετε να μπαρκάρετε.

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα.

Σκάφη αναψυχής και επιβάτες κρουαζιέρας

Για τα σκάφη αναψυχής και τους επιβάτες κρουαζιέρας, ακόμη και αν βρίσκεστε σε μια πολιτεία που επιτρέπει τη μαριχουάνα, ισχύει και πάλι ο ομοσπονδιακός νόμος και μπορεί να καταδικαστείτε για ομοσπονδιακό έγκλημα με την κατηγορία κατοχής ή χρήσης μαριχουάνας. Οι επιβάτες που κάνουν κάποια κρουαζιέρα και έχουν στην κατοχή τους μαριχουάνα στο πλοίο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι επιβάτες υποβάλλονται σε έλεγχο ασφαλείας και υπόκεινται σε πρόσθετους ελέγχους αποσκευών και καμπίνων κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν τις πολιτικές για τα ναρκωτικά, οι επιβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα, απομάκρυνση από το πλοίο, έξοδα ταξιδιού για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και ενδεχομένως ποινικές ή αστικές νομικές ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα