Με ένα πλοίο απέμεινε η Concordia Maritime

Η πώληση του στόλου της Concordia Maritime συνεχίζεται, αφήνοντας τη σουηδική εταιρεία δεξαμενόπλοιων που υποστηρίζεται από τη Stena με ένα πλοίο.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Erik Lewenhaupt έχει πουλήσει το product tanker “Stena Premium”, κατασκευής του 2011 και το “Stena Progress”, κατασκευής του 2009, σε αγνώστους αγοραστές. Δεν έχει αποκαλυφθεί τιμή, αλλά ο ιδιοκτήτης με έδρα το Γκέτεμποργκ είπε ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει συμπλήρωμα ρευστότητας περίπου 100 εκατ. SEK (9.3 εκατ. δολάρια) μετά την αποπληρωμή των δανείων και των υποχρεώσεων προς συνδεδεμένα μέρη.

Και τα δύο πλοία, που εκτιμάται από την VesselsValue ότι έχουν συνολική αξία 53.5 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκονται υπό χρονοναύλωση με τη Stena Bulk και έχουν περαιτέρω ναυλωθεί σε συμβόλαια που ισχύουν μέχρι το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2024, τα οποία θα αναληφθούν πλέον από τον αγοραστή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Concordia Maritime πούλησε το post panamax products carrier “Stena Penguin” που κατασκευάστηκε το 2010. Μετά την πιο πρόσφατη πώληση, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από το “Stena Polaris”, κατασκευής του 2010, το οποίο είναι σε bareboat σύμβαση με την US Crowley Government Services, με επιλογές επέκτασης μέχρι το τέλος του 2026.

maritimes.gr

Διαβάστε ακόμα