Βίντεο με Ρώσους κομάντο να επιβιβάζονται σε φορτηγό πλοίο – Ακούστε του διαλόγους με το τρομοκρατημένο πλήρωμα

Η Ρωσία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει Ρώσους κομάντο να επιβιβάζονται σε ένα φορτηγό πλοίο στη μαύρη θάλασσα.

Στο βίντεο βλέπουμε τους στρατιώτες να κατευθύνονται στην γέφυρα του πλοίου ενώ το πλήρωμα φαίνεται να είναι εμφανώς τρομοκρατημένο και γονατισμένο.

Η επιβίβαση στο υπο σημαία Palau φορτηγό πλοίο Sukru Okan έγινε με την βοήθεια ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου στις 13 Αυγούστου 2023, και τα πλάνα από το βιντεο δημοσιεύτηκαν στις 15 Αυγούστου 2023.

Η επιχείρηση επιβίβασης έλαβε χώρα στη νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή με τους στρατιώτες να ρωτούν τον καπετάνιο γιατί το πλοίο δεν σταμάτησε όταν αυτό ζητήθηκε από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Η Ρωσία έκανε γνωστό ότι ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές με αυτόματα όπλα στο εμπορικό πλοίο, αφού δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκε.

Στο βίντεο βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος να είναι γονατισμένα στο κατάστρωμα με τα χέρια στο κεφάλι καθώς πλησιάζει ένα ρωσικό ελικόπτερο Ka-29.

Αφού επιβιβάστηκαν οι Ρώσοι κομάντος κατευθύνθηκαν στη γέφυρα και κατέλαβαν το πλοίο.

«Σταμάτα τη μηχανή, σταμάτα τη μηχανή», λέει ένας από τους ένοπλους Ρώσους καθώς τα μέλη του πληρώματος βάζουν τα χέρια τους στο κεφάλι και γονατίζουν μπροστά στα ρωσικά όπλα.

«Μείνετε ήρεμοι και ακούστε με», λέει ένας άλλος Ρώσος.

«Καλή μέρα κύριε. Είμαι αξιωματικός του ρωσικού ναυτικού – παρακαλώ μην τραβάτε την ομάδα μου σε βίντεο».

Τα πυρά σε ένα εμπορικό σκάφος προκάλεσαν ήδη έντονες ανησυχίες μεταξύ των πλοιοκτητριών εταιρειών, των ασφαλιστών και των ναυλωτών σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν στη Μαύρη Θάλασσα, την κύρια θαλάσσια οδό που χρησιμοποιούν τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία για να φέρουν τα γεωργικά τους προϊόντα στην αγορά.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης η δυσκολία που υπάρχει στην επικοινωνία.

Σε ένα σημείο, ένας Ρώσος λέει: «μιλάτε αγγλικά;».

«Ναι, μιλάω αγγλικά», απαντά ένα μέλος από το πλήρωμα.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος αξιωματικός ρωτά τον καπετάνιο μέσω του μέλους του πληρώματος που μιλάει αγγλικά, γιατί το πλοίο δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκε.

Το μέλος του πληρώματος που μετέφραζε για τον καπετάνιο υποδεικνύει ότι ο καπετάνιος δεν είχε καταλάβει τη ρωσική εντολή για να σταματήσει το πλοίο.

«Κακώς κατάλαβες», λέει στα αγγλικά.

«Ευχαριστώ, καλή σας μέρα κύριε», λέει ο Ρώσος αξιωματικός καθώς φεύγει.

Μόνο θετικά δεν είναι όλα αυτά που συμβαίνουν για την παγκόσμια εμπορική ναυτιλία και τους ναυτικούς, οι οποίοι βρίσκονται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι χωρίς αυτοί να φταίνε σε τίποτε απολύτως.

Διαβάστε ακόμα