Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το μη επανδρωμένο σκάφος T-38 Devil Ray στη Μέση Ανατολή- θα φτάνει μέχρι και 80 κόμβους ταχύτητα!

Ο πρωταρχικός στόχος της ανάπτυξης είναι να προσφέρει υποστήριξη σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας με τη συγχώνευση μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας (USV), μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων (UUV) και τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROVabs).

Η Task Force 59 είναι μια εξειδικευμένη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που δίνει έμφαση στην ενσωμάτωση προηγμένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων συστημάτων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI), με σκοπό την ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ιδρύθηκε το 2021 και κατάφερε να φτάσει τη βέλτιστη επιχειρησιακή ικανότητα φέτος τον Ιανουάριο.

Η πρόοδος της Task Force 59 κατέστη δυνατή με τη συμμετοχή σε διεθνείς και διμερείς θαλάσσιες ασκήσεις καθώς και από την απόκτηση επιχειρησιακής εμπειρίας.

Η συνεργασία με διεθνείς στρατιωτικούς εταίρους, όπως το Μπαχρέιν, το Ισραήλ και η Ιορδανία, επικεντρώνεται σε USV και AI, με υψηλές προσδοκίες για μελλοντική επέκταση.

Το κοντινό όραμα της Task Force 59 περιλαμβάνει την έννοια ενός «ψηφιακού ωκεανού» που περιλαμβάνει την εξαιρετική σύνθεση δεδομένων από διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων βυθού, σημαδούρων, δορυφόρων και άλλων τύπων τεχνολογιών, για να προσφέρει συνεπή θαλάσσια παρακολούθηση.

Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδες εργασίας χωρίς πλήρωμα σε όλο τον κόσμο, με το πρότυπο της Task Force 59.

Οι ευκαιρίες επεκτείνονται στους κατώτερους αξιωματικούς του ναυτικού, ιδιαίτερα στους αξιωματικούς πολέμου επιφανείας (συντομογραφία SWO), για να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Task Force.

Το T-38 είναι ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Maritime Tactical Systems (συντομογραφία MARTAC).

Το T-38 USV θα μπορεί να ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβους, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του θα φτάνει τους 80 κόμβους!

Έχει βάρος περίπου 2.950 κιλά.

Το T38 θα μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο περίπου 2.050 κιλών.

Δεδομένης της ταχύτητας και της ικανότητας μεταφοράς, είναι προφανές πόσο ικανό είναι να εκπληρώσει την αποστολή του σε οποιαδήποτε αμφίβια επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα