Ρωσικό οχηματαγωγό πλοίο χτυπήθηκε από φορτηγό πλοίο το οποίο στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή!

Ρωσικό φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από ένα άλλο φορτηγό μεταφοράς γενικού φορτίου το οποίο στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο αλλάζοντας και τα δεδομένα που εξέπεμπε το AIS.

Το ρωσικό φορτηγό SLAVYANIN και το πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου NEW RAOUF συγκρούστηκαν γύρω στις 0150 τοπική ώρα στις 8 Νοεμβρίου στη Μαύρη Θάλασσα περίπου 80 ναυτικά μίλια ανατολικά της Βάρνας της Βουλγαρίας, ενώ έπλεαν σε διασταυρούμενες πορείες, με το NEW RAOUF να πρέπει να φυλλάξει το SLAVYANIN και να αλλάξει πορεία με σκοπό να αποτραπεί η σύγκρουση.

Το ρωσικό οχηματαγωγό υπέστη ρήγματα στο κύτος του στην περιοχή των δεξαμενών έρματος, και σύμφωνα με πληροφορίες 3 άρματα μάχης πλημμύρισαν.

Το πλοίο, που εξυπηρετεί τη γραμμή Varna – Kavkaz (Ρωσία), επέστρεψε στη Βάρνα, ενώ το NEW RAOUF τράπηκε σε φυγή από το σημείο και κατευθύνθηκε προς τα Στενά της Τουρκίας, όπου το περιμένουν οι τουρκικές αρχές οι οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί.

Το πλοίο προσπάθησε προφανώς να παραβιάσει τις πληροφορίες του AIS και το ίχνος της πορείας του, μεταξύ 2340 στις 7 Νοεμβρίου και 0140 5 Νοεμβρίου, αλλάζοντας την πραγματική θέση που εκπέμπει το AIS και τοποθετώντας το σε μια νέα θέση στη Ναυτική Βάση της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία.

Διαβάστε ακόμα