Το Ιράν απειλεί να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα!

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν υποσχέθηκε το Σάββατο να επιτεθεί σε εχθρικά πλοία που πλέουν σε βασικές θαλάσσιες διαδρομές, όπου οι σύμμαχοι της Τεχεράνης επιτίθενται ήδη σε πλοία.

«Σήμερα, αντιμετωπίζουμε μια ολική μάχη με τον εχθρό», δήλωσε ο διοικητής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί σε τελετή στο Μπαντάρ Αμπάς στο Κόλπο, όπου το Ιρανικό ναυτικό παρουσίασε ένα νέο πλοίο με το όνομα «Abu Mahdi» και 100 εκτοξευτές πυραύλων.

Οι δυτικές χώρες συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία της κυκλοφορίας των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από επιθέσεις των ανταρτών Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Οι επιθέσεις των Χούτι που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο είναι μια ένδειξη υποστήριξης προς την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στον πόλεμο της με το Ισραήλ.

Σε απάντηση των επιθέσεων στην περιοψή, πολλές ναυτιλιακές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους από την μακρύτερη και πιο κοστοβόρα διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας αντί να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, από την οποία περνάει περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα όπου κι αν εκτείνονται», είπε ο Salami σε τηλεοπτική ομιλία του. «Θα είναι κακό για τον εχθρό να βρεθεί σε κοντινή απόσταση. Θα πρέπει να μείνουν μακριά από αυτήν την περιοχή».

Το ναυτικό των Φρουρών της επανάστασης, είπεότι έχει κάνει ένα «λαμπρό άλμα στις επιθετικές και αμυντικές δυνάμεις του» για να αμφισβητήσει τις παγκόσμιες ναυτικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα