Ο Γιώργος Βάλλης μιλάει στη Μάγδα Τσέγκου για την ζωή του, την πολιτική και το έργο της ΠΕΠΙΕΘ

Μία αποκλειστική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μάγδα Τσέγκου και στην διαδικτυακή της εκπομπή Magdas Ιnterviews, έδωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης και μίλησε εφ’ όλης της ύλης.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης, στην αφιερωματική εκπομπή, μίλησε για πρώτη φορά για την πορεία της ζωής του από τα παιδικά χρόνια στην Νάξο μέχρι και σήμερα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην οικογένεια του, τον πατέρα του που ήταν καθηγητής και την νοικοκυρά μητέρα του, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του, αλλά και της επαγγελματικής του πορείας με τις αρχές, τις αξίες και την διδακτική τους καθοδήγηση .

Στην συνέντευξη, έντονα συγκινησιακά φορτισμένος, με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε εκτενώς στο 3 ετών παιδί του και τη γυναίκα του, στις καλοκαιρινές διακοές που δεν έκαναν ποτέ και είναι ένα οικογενειακό όνειρο για εκείνους, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, η οικογένεια είναι το αδύνατό του σημείο και πάντα όταν μιλάει για τους δικούς του ανθρώπους, φορτίζεται συναισθηματικά.

Επίσης, εξήγησε πως μέσα από τις σπουδές του, έμαθε να σέβεται τη θάλασσα, να έχει πίστη στο Θεό και στον Άγιο Νικόλαο, να μην παίρνει ρίσκο με τα φυσικά και καιρικά φαινόμενα, σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και την ξένη περιουσία και μοιράστηκε για πρώτη φορά δημόσια, δύο θαύματα που έζησε από 21 ετών στη θάλασσα.

Μιλώντας για το επάγγελμα του, ανέλυσε τα θετικά και τα αρνητικά, τις απολαβές άλλα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη θάλασσα και πρότεινε στα νέα παιδιά τι πρέπει να κάνουν και τι να αποφύγουν ενώ παράλληλα, εξήγησε για την Ναυτιλία στην Ελλάδα πως έχει μεγάλες ελλείψεις και υπάρχει η ανάγκη προσωπικού που να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον κλάδο που βρίσκεται σε μια εξέλιξη, όμως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχει μια στασιμότητα λόγω των πολέμων που μαίνονται.

Σημείο σταθμός, στην πορεία του μέχρι σήμερα, αποτελεί βεβαίως η δημιουργία της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, για την οποία ανέλυσε τους λόγους της δημιουργίας της, καθώς πρόσκεινται για ένα κλάδο που συνεισφέρει κάποια δισεκατομμύρια στην Ελληνική Οικονομία και επιβάλλεται να εκπροσωπείται δυναμικά.

Η Ένωση, σήμερα αποτελείται από περισσότερα από 1000 μέλη και παρουσιάζει μια αλματώδη εξέλιξη με την προβολή, την δυναμική και την εξωστρέφεια στα ΜΜΕ, τονίζοντας σχεδόν καθημερινά τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου, όπως είναι η Ιδιωτική Φορολόγηση στα σκάφη αναψυχής, το Επίδομα Μητρότητας στις Ελληνίδες γυναίκες ναυτικών, το μισθολογικό πλαφόν, τα σεμινάρια, την επιμόρφωση πληρωμάτων για αναβάθμιση υπηρεσιών στον VIP Τουρισμό, προκειμένου να λυθούν για το καλό όλων των εργαζομένων.

Επίσης ανέφερε ως σημαντικά ζητήματα, τις ναυτικές φωτοβολίδες και την πρόταση που έχει θέσει η Ένωση για εφοδιασμό των σκαφών και των πλοίων με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες, ενισχύοντας έτσι το συναίσθημα ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες, όσο και για το πλήρωμα.

Η πρόταση αυτή της Τηλεϊατρικής, βρίσκει ανταπόκριση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Υπουργό Υγείας και επισήμανε ότι έχει γίνει και τηλεοπτικά δωρεά μηχανημάτων σε πλοίο και σε ακριτικό νησί.

Η Ένωση στα δυο χρόνια λειτουργία της, έχει επιδείξει ένα θεάρεστο, υποστηρικτικό και ελπιδοφόρο φιλανθρωπικό έργο, το οποίο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην προώθηση μιας πιο δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας, κάτι που προβάλλει τις αρχές και τις αξίες των μελών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κλάδους.

Η Μάγδα Τσέγκου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ανέφερε τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε ο Cpt. Γιώργος Βάλλης και η Ένωση με ανιδιοτέλεια, σε μια οικογένεια καρκινοπαθών, χωρίς αυτό να πάρει διαστάσεις στον τύπο και ο ίδιος επεσήμανε, πως πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μέσα από το φιλανθρωπικό τους έργο, μπορούν να παρέχουν άμεση βοήθεια για την κάλυψη αυτών των αναγκών σε αρκετές οικογένειες μέσω την οικονομικής ενίσχυσης που προσφέρουν τα 1000 μέλη από τα έσοδα τους .
Η συνέντευξη κλείνει, με την προσδοκία να εισακουστούν τα αιτήματα της Ένωσης που έχουν τεθεί στα Υπουργεία και σιγά σιγά να ενωθεί όλος ο κλάδος.

Τέλος, ο ίδιος, απαντά στο ερώτημα αν είναι στα σχέδια του να ασχοληθεί με την πολιτική και αν του έχει γίνει κάποια πρόταση από πολιτικό φορέα.

Διαβάστε ακόμα