Για τα προβλήματα του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού μίλησε ο CPT. Γιώργος Βάλλης

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε σήμερα 16/6 στον αέρα της εκπομπής ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στο δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντορινιό.

Μίλησαν για τα προβλήματα του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού και για τη πτώση της ζήτησης των κρατήσεων σε σχέση με τη περσυνή χρονιά. Ο κλάδος αυτός συνεισφέρει 1,5% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία, ο οποίος και εξαρτιέται κατά μεγάλη βάση από την Αμερική.

Οι Ευρωεκλογές αλλά και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας έχει επηρεάσει το ποσοστό ζητήσεων και προ κρατήσεων το οποίο έχει μειωθεί στο 20-25% από την περσινή χρονιά. Η μείωση αυτή έχει φανερό αντίκτυπο και στα νησιά φυσικά. Αδιαμφησβήτητα μιλάμε για έναν Τουρισμό VIP αφού οι διακοπές σε θαλαμηγό ανήκουν σε γενικές γραμμές στον ακριβό τουρισμό.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που πάνε τελικά οι ξένοι τουρίστες που εμείς χάνουμε, ανέφερε ότι οι Ρώσοι για παράδειγμα θα επισκεφτούν τη Τουρκία και γενικά χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. Οι Αμερικάνοι θα επισκεφτούν χώρες που δεν είναι κοντά στη Μέση Ανατολή ώστε να υπάρχει ο φόβος.

Ο πρόεδρος μας εξηγεί το τρόπο που μπορούν να νοικιαστούν τα σκάφη αναψυχής. Είτε με Έλληνες και ξένους πράκτορες που τα διαφημίζουν, είτε με την έκθεση θαλαμηγών που γίνεται στο Ναύπλιο μπορούν να τα ενοικιάσουν από πριν και να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας.

Τέλος αναφέρει ο cpt. Γιώργος Βάλλης ότι για να μπορέσει να εκτοξευθεί η ζήτηση του ελληνικού yachting θα πρέπει να υλοποιηθούν τα ζητήματα που έχει αναφέρει και στα αρμόδια υπουργεία με επίσημες επιστολές . Η ιδιωτική φορολόγηση, οι παράνομες ναυτικές φωτοβολίδες, το επίδομα μητρότητας και η τηλεϊατρική εν πλώ είναι τα θέματα που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τη πολιτεία.

Διαβάστε ακόμα