Σύριζα στην 1η θέση, Χρυσή Αυγή στην 3η, ΠΑΣΟΚ σε κατάρρευση

Σε μια στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει ούτε να ακούσει τη λέξη εκλογές, οι δημοσκόποι μετρούν την επιρροή των κομμάτων και διαπιστώνουν την τεράστια ρευστότητα που επικρατεί.

Όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η ΝΔ έχει φθορά, ενώ ο Σύριζα κρατάει τις δυνάμεις του ή τις αυξάνει (όπως δείχνει η VPRC), με αποτέλεσμα να αποκτά προβάδισμα.

Όλοι, επίσης, συμφωνούν ότι η Χρυσή Αυγή εδραιώνεται (τουλάχιστον δημοσκοπικά) ως τρίτη πολιτική δύναμη, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εικόνα δραματικής συρρίκνωσης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται περίπου στο εκλογικό τους ποσοστό, όπως και η ΔΗΜΑΡ -που φαίνεται να έχει τις μικρότερες απώλειες από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Το ΚΚΕ, τέλος, δε δείχνει ικανό -τουλάχιστον έως τώρα- να καρπωθεί τη συσσωρευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια, η οποία προφανώς θα ενταθεί με το νέο χρόνο όταν οι πολίτες νιώσουν στην τσέπη τους τις νέες αφαιμάξεις.

Το νέο γκάλοπ της VPRC δημοσιεύεται στα Επίκαιρα του Ηλία Λιβάνη. Δείτε ποιες είναι οι προβλέψεις του για την εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων.
* Σύριζα 31,5

* ΝΔ 26,5

* Χρυσή Αυγή 12,5

* Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5

* ΚΚΕ 6,5

* ΔΗΜΑΡ 5,5

* ΠΑΣΟΚ 5

ΠΗΓΗ