Οι 10 μεγαλύτερες εταιρείες κοντέινερ στον κόσμο

2012 είχε αρκετές αξιοσημείωτες τάσεις στον τομέα ναυτιλίας, με αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες να αποκτούν σημασία στο προσκήνιο. Οι επενδύσεις που έγιναν στον στόλο των εταιρειών αυτών ήταν εξαιρετικά υψηλές έτσι ώστε να τις κατατάξουν στις κορυφαίες εταιρείες container παγκοσμίος για το 2012.

Δέκα εξ αυτών όμως κατατάσσονται στις δέκα κορυφαίες για το έτος 2012.


1. AP Moller-Maersk: Ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, η AP Moller-Maersk έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία για το 2012.

Με τη συνεισφορά μεριδίου αγοράς άνω του 15% σε όρους TEUs, ο στόλος των πλοίων του ομίλου της Δανίας φέρει τη σφραγίδα της κυριαρχίας της στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών.

 

2. Mediterranean Shipping Company: Η εταιρεία του Ελβετικού ομίλου έχει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στον ναυτιλιακό τομέα και πάει για να γίνει μια από τις πιο παραγωγικές εταιρείες στον κόσμο.

Το Περισσότερο από 13% των TEUs που διακινούνται από το στόλο της εταιρείας μπορεί να θεωρηθεί ως ένας αξιόλογος αριθμός για το 2012.

 

3. CMA CGM: Η CMA CGM συνέβαλε σε περίπου 9 τοις εκατό του μεριδίου της εμπορικής ναυτιλίας στον κόσμο, κατά το έτος 2012, το οποίο τοποθετεί σταθερά την Γαλλική Εταιρεία στην τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο.

4. Evergreen Line: Με μερίδιο διακίνησης του φορτίου σχεδόν 4,5 τοις εκατό% για το 2012, η ​​κοινοπραξία των εταιρειών του «Evergreen Group» έχει τοποθετηθεί στην τέταρτη θέση μεταξύ των καλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών του κόσμου.

5. COSCO: Η κινεζική ναυτιλιακή αυτοκρατορία COSCO Container Lines είχε μερίδιο της τάξης του 4,3% για τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές.

Σε σύγκριση με το 2011 τα στατιστικά στοιχεία του, η ολότητα της εταιρείας των εσόδων εξαπλωθεί σε όλα τα μέρη της λειτουργίας διαδρομών αυξήθηκε κατά πάνω από 17%. Οι σημαντικές αυτές προσθήκες αξίας έχουν επίσης ως αποτέλεσμα την κινεζική εταιρεία που διαθέτει την 5η θέση στο top 10 λίστα ναυτιλιακές εταιρείες.

 

6. Hapag-Lloyd: Η γερμανική εταιρεία διαθέτει την έκτη εταιρεία στην κατάταξη για το 2012 και είχε μερίδιο στο σχεδόν 4% για τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές. Η εταιρεία είναι αποτέλεσμα συγχώνευσης μεταξύ δύο διαφορετικών παγκοσμίων θαλάσσιων ηγετών και δραστηριοποιείτε τα τελευταία 42 χρόνια.

Η αυτοκρατορία Νότιας Κορέας στη ναυτιλία ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και μετά την επιτυχή συγχώνευση της στα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα στις παγκόσμιες θαλάσσιες επιχειρήσεις.

 

7. Hanjin Shipping:  Ένα 3,5% που προσφέρει στην παγκόσμια λειτουργίες φορτίου στη θάλασσα αντιπροσώπευαν της Νότιας Κορέας γίγαντας θαλάσσιες χαρακτηρίζει έβδομη θέση αυτή χωνέψει.

 

8. APL: Η APL είναι ναυτιλιακή που θα γιορτάσει σύντομα 165ο έτος της παρουσίας ναυτιλία! η APL είναι στην 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η APL συνέβαλαν στο 3,4% διακίνησης TEUs.

 

9. CSCL: Η CSCL (China Container Shipping Lines) είναι ένατη στην κατάταξη και έχει μερίδιο στην παγκόσμια σκακιέρα 3,3% για το 2012.

10. MOL: MOL ή Mitsui OSK Lines είναι η μόνη ιαπωνική εταιρεία που βρίσκεται στην παρούσα λίστα.

Η Συνολική συνεισφορά της εταιρείας είναι στο 3%. Η ιαπωνική εταιρεία έχει μια πλούσια ιστορία για πάνω από 125 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα