Δείτε τα 10 μεγαλύτερα πλοία του κόσμου

Είναι τα μεγαλύτερα – σε μήκος – πλοία στον κόσμο. Δεν είναι μόνο τα μεγαλύτερα πλοία, αλλά είναι και η μεγαλύτερες  κατασκευές του ανθρώπου. Όσοι είχαν την τύχη να τα συναντήσουν στην θάλασσα τους προκάλεσαν δέος. Ας δούμε λοιπόν τα 10 μεγαλύτερα πλοία – σε μήκος – στον κόσμο.


1. E-Class Container Ships

Τα  πλοία E-Class Containerείναι τα μεγαλύτερα σε μήκος πλοία στον κόσμο με μήκος σχεδόν 400 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα.

2. Marco Polo

Δεύτερο στην λίστα είναι το  πλοίο Marco Polo container με μήκος 396 μέτρα και πλάτος 54μέτρα. Το Marco Polo είναι καινούριο πλοίο το οποίο χτίστηκε στα ναυπηγεία  Daewoo της Νότιας Κορέας.

 

3. FSO Asia και Africa

Τα  TI Asia και TI Africa είναι δεξαμενόπλοια ULCCs τα οποία μετασκευάστηκαν σε FSO. Το μήκος τους είναι 380 μέτρα και χτίστηκαν στα ναυπηγεία  Daewoo της Νότιας Κορέας.


4. TI Europe και Oceania

Τα  TI Europe και Oceania βρίσκονται τέταρτα στη λίστα και είναι αδερφάκια του FSO Asia και Africa.  Το μήκος τους είναι 380 μέτρα και χτίστηκαν στα ναυπηγεία  Daewoo της Νότιας Κορέας.

5. Allure of the Seas

Χτισμένο το 2010 το Allure of the Seas είναι αδερφάκι του Oasis of the Seas. Το μήκος του φτάνει τα 362 μέτρα.

6. Valemax

Τα πλοία Valemax είναι στην κατηγορία  Chinamax και στο σύνολο είναι στόλος από 35 πλοία του ίδιου τύπου. Έχουν μήκος 360 μέτρα και πλάτος 60 ενώ η ταχύτητα τους φτάνει μέχρι 15 κόμβους.

7. Oasis of the Seas

Το κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas είναι το έβδομο στη λίστα και ανήκει στην Royal Caribbean. Εχει μήκος 360 μέτρα, πλάτος 50 μέτρα και βύθισμα 9 μέτρα. Το ύψος του πλοίου φτάνει τα 70 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα στους 22 κόμβους.


8. Queen Mary 2

Το Queen Mary 2 είναι ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην Carnival. Το μήκος του είναι 345 μέτρα και το πλάτος του στα 41 μέτρα ενώ η ταχήτυτα του αγγίζει τους 30 κόμβους.

9. Berge Stahl

Το ένατο πλοίο στη λίστα είναι το φορτηγό Berge Stahl το οποίο έχει μήκος 343 μέτρα και πλάτος τα 64 μέτρα. Είναι χτισμένο στα ναυπηγεία Hyundai της Νότιας Κορέας

10. USS Enterprise

Το δέκατο στη λίστα είναι το διάσημο αεροπλανοφόρο των Η.Π.Α. USS Enterprise το οποίο πρόσφατα αποσύρθηκε μετά από 51 χρόνια στην υπηρεσία του ναυτικού .Το μήκος του είναι 342 μέτρα ενώ το πλάτος του ξεπερνάει τα 40 μέτρα.

e-Nautilia.gr

 

Διαβάστε ακόμα