14 Κρουαζιερόπλοια το Νοέμβριο στη Ρόδο

Kreuzfahrtschiff "MSC Fantasia"

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2015 μάλλον θα είναι καλύτερα τα πράγματα

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας MSC «Fantasia» θα κάνει …ποδαρικό στο λιμάνι της Ρόδου τον καινούριο χρόνο, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας και αν μέχρι τότε δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα.

Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στις 22 Ιανουαρίου στις 8 το πρωί, προερχόμενο από το Ηράκλειο και θα αποπλεύσει στις 4 το απόγευμα με προορισμό τη Σμύρνη.

Πάντως η εταιρία MSC φέτος ανακοίνωσε σχετικά νωρίς το πρόγραμμα των ταξιδιών της για το άμεσο διάστημα, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο πλοίο, και σύμφωνα με αυτό το Fantasia θα καταπλεύσει επίσης στις 24 Φεβρουαρίου και την 1η Απριλίου, με τις ίδιες ώρες κατάπλου και απόπλου και τα ίδια λιμάνια προέλευσης και προορισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους κατέπλευσε στη Ρόδο το Μάρτιο, καθώς τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο δεν είχε σημειωθεί καθόλου κίνηση στην κρουαζιέρα.

Ήταν η μοναδική χρονιά που τους πρώτους μήνες του χρόνου δεν ήρθε στη Ρόδο κανένα κρουαζιερόπλοιο, με τη φθίνουσα πορεία της κρουαζιέρας να έχει αρχίσει από το 2010 και έπειτα.

Σημειώνεται ότι το 2009 είχαμε τον Ιανουάριο επτά κρουαζιερόπλοια που έφεραν στη Ρόδο αρκετές χιλιάδες τουρίστες δίνοντας μία τονωτική ένεση στα έσοδα της τοπικής αγοράς.
Έκτοτε σταδιακά ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων μειωνόταν για να φτάσει σε δραματικά χαμηλά νούμερα φέτος.

Από του χρόνου τα πράγματα φαίνεται ότι αρχίζουν να αλλάζουν και ίσως να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα στην πορεία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Πάντως σε ότι αφορά την εξέλιξη της κρουαζιέρας το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του χρόνου φαίνεται ότι αυτή μειώνεται σταδιακά καθώς ο Νοέμβριος, και ο Δεκέμβριος είναι μήνες με χαμηλή κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον επόμενο μήνα θα καταπλεύσουν στη Ρόδο, 14 κρουαζιερόπλοια, αριθμός που ίσως να μειωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα εξαρτηθεί από τις πληρότητες αν τελικά πραγματοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια.
Το Δεκέμβριο η κίνηση θα είναι ακόμα μικρότερη αφού τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν θα είναι μόνο τρία.

Πάντως σημειώνεται ότι αυτή την εποχή τα κρουαζιερόπλοια έρχονται γεμάτα και οι επιβάτες τους είναι υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα