25 αγνοούμενοι από ναυάγιο στην Κίνα [pics]

naugio-kina_

Διασωστικά συνεργεία στην Κίνα ψάχνουν για 25 ναυτικούς που αγνοούνται μετά από την ανατροοπή ενός ρυμουλκού στον ποταμό Yangtze.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το 368-gt JMS Delta (κατασκευής 2015) ανατράπηκε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια δοκιμών κοντά στο Zhangjiagang, στην επαρχία Jiangsu.

Οκτώ ξένοι βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων πολιτών από τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ιαπωνία.

Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν από τη θάλασσα και οι ενέργειες αναζήτησης συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι άλλοι από το πλήρωμα ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του σκάφους. Χρησιμοποιούν ένα γερανό για να προσπαθήσουν να ευθυγραμμίσουν το ρυμουλκό.

Ένας επιζών, ο Wang Chenhua, είπε ότι είχαν πάρει το πλοίο για ένα δοκιμαστικό ταξίδι.

Ο Wang, ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα μαζί με ένα 60χρονο Ιάπωνα μηχανικό που χρησίμευε και ως μεταφραστής του, είπε ότι σύντομα αφού είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή φορτίου για τον κύριο κινητήρα, αυτός “ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση” προς τα αριστερά.

Ανέφερε επίσης ότι το πλοίο πλημμύρισε νερό “μέσα σε 20 δευτερόλεπτα”, ενώ αυτός επέζησε στηριζόμενος σε μια υδραυλική αντλία που δεν ήταν βυθισμένη.

Ο Wang πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε προσπαθήσει να μείνει κοντά στον Ιάπωνα μηχανικό, αλλά χωρίστηκαν καθώς η βάρκα βυθίστηκε ακόμα περισσότερο.

naugio__kina_

naugio_kina_

naugio_kina_

naugio_kina

naugio-kina_

naugio-kina

Διαβάστε ακόμα