5.000 αντικείμενα από το ναυάγιο του Τιτανικού προς πώληση

Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης συλλογής αντικειμένων από το ναυάγιο του RMS Titanic, Premier Exhibitions, τα πουάέι όλα αφού βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης.

Η Premier κατέχει περισσότερα από 5.000 αντικείμενα από το χώρο του ναυαγίου, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια επτά αποστολών και 25 ετών προσπαθειών διάσωσης. Μια εκτίμηση του 2007 αποτίμησε τη συλλογή σε περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2012, ο οίκος δημοπρασιών του Γκέρνσεϊ θέτει τα αντικείμενα της Premier ως ένα τεμάχιο. “Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει, και πιστεύουμε ότι έχουμε τιμήσει πιστά την κληρονομιά αυτών που χάθηκαν.” Μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, διαπιστώσαμε ότι ήρθε η ώρα για εμάς να μεταβιβάσουμε την ιδιοκτησία αυτής της συλλογής σε έναν διαχειριστή που είναι σε θέση να συνεχίσει τις προσπάθειές μας και να διατηρήσει και να τιμήσει την κληρονομιά της “, δήλωσε ο Mark Sellers, ο τότε πρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου του 2012.

Ωστόσο, η πώληση δεν τελείωσε τελικά. Η Premier προσπάθησε ξανά το 2016, αλλά δεν κατάφερε να βρει έναν αγοραστή που να ενδιαφέρεται να πάρει όλα τα αντικείμενα, δήλωσε ο πρόεδρος του Guernsey Arlan Ettinger στο Bloomberg σε πρόσφατη συνέντευξή του. Οι συμβάσεις που επιβάλλονται από το αμερικανικό ναυτικό δικαστήριο περιορίζουν τους όρους πώλησης και μεγάλο μέρος της συλλογής πρέπει να παραμείνει άθικτο και καλά διατηρημένο.

Η Premier κατέθεσε πτώχευση το 2016 και τώρα επιδιώκει να πουλήσει τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με το τιτανικό ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα, συλλογή και όλα. Σε μια κατάθεση τον Ιούνιο, Η Premier είπε ότι μετά από εκτεταμένη αναζήτηση ενός αγοραστή, έχει κανονίσει να πουλήσει τις συμμετοχές της σε μια οικονομική οντότητα που ανήκει στην PacBridge Capital Partners με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Apollo Global Management, τους θεμελιώδεις συμβούλους και τους εξασφαλισμένους δανειστές της Premier. Η πώληση θα διεξαχθεί σε πλειστηριασμό, επιτρέποντας σε άλλα μέρη να ανταγωνιστούν. Άλλοι υποψήφιοι περιλαμβάνουν σήμερα μια ομάδα βρετανικών μουσείων και μια ιδιωτική έκθεση με έδρα το Branson, Missouri. Η τρέχουσα προσφορά ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα