Πειραιάς
25°C

Πειρατές επιτέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του Πράσινου Ακρωτηρίου – Kλείδωσαν το πλήρωμα και έκλεψαν τα χρήματα

Πειρατική επίθεση δέχτηκε δεξαμενόπλοιο υπό σημαίας Τουρκίας νοτιοδυτικά της Nova Sintra, στο Πράσινο Ακρωτήριο νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις

20/05/2024

από

Σύμφωνα με τους βρετανούς συμβούλους ναυτιλιακής ασφάλειας, στο δεξαμενόπλοιο επιβιβάστηκαν 10 πειρατές οπλισμένοι με AK-47. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοπλοι κατέστρεψαν τον εξοπλισμό επικοινωνίας, ανέλαβαν τον έλεγχο του πλοίου και κλείδωσαν όλα τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον Ambrey, οι ύποπτοι έκλεψαν τα μετρητά του πλοίου και του πληρώματος και ορισμένα αλλά πράγματα από το πλοίο αποβιβαστούν και εξαφανιστούν.

Το πλήρωμα κατάφερε να απελευθερωθεί μετά από δύο ώρες και να επισκεύασει μέρος του εξοπλισμού που είχε υποστεί ζημιά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και το δεξαμενόπλοιο συνέχισε το ταξίδι του.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
25°C