Αμφίβολο το δώρο Χριστουγέννων για τους ναυτικούς με την κυβέρνηση να δείχνει ότι δεν υπολογίζει και πολύ τον ναυτικό κλάδο…

Χιλιάδες ναυτικοί προσέρχονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία για να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, χωρίς τελικά όμως να φεύγουν με αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν από το λιμεναρχείο, περιμένουν να βγει η εγκύκλιος, η οποία πάντα σύμφωνα με αυτούς, δεν αναμένεται πριν της 15 Δεκεμβρίου.

Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι οι ναυτικοί δεν απολαμβάνουν τον σεβασμό της πολιτείας που κοιτάει να τους κόψει όλα όσα με αγώνες είχαν κερδίσει στο παρελθόν.

Οι τεράστιες κρατήσεις όμως της εφορίας καλά κρατούν ενώ το Ναυτικό απομαχικό ταμείο {ΝΑΤ) πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ελπίζουμε έστω και από σεβασμό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να δοθεί το δώρο το οποίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250-300 ευρώ.

Παρόλα αυτά και για να είστε έτοιμοι αν βγει η εγκύκλιος, εκτός του ναυτικό σας φυλλάδιο, θα χρειαστείτε μια κάρτα ανεργίας, η οποία εκδίδεται και από το λιμεναρχείο, και μια φωτοτυπία την ταυτότητα σας. Όσο αναφορά για το πόσο καιρό είστε ξέμπαρκοι, ώστε να δικαιούστε το επίδομα, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε με σαφήνεια γιατί δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της εγκύκλιου.

Διαβάστε ακόμα