Ακτοπλοΐα:H δημοτική αρχή αδυνατεί να χαράξει ενιαία διαπραγματευτική πολιτική

aktoploia_nautilia_

Δελτίο τύπου

15 Ιανουαρίου 2014

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε χθες 14/1/14 στο AdelinFM, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη μαχητικότητά του και την προθυμία του να καλύψει πάση θυσία τον κ. Δήμαρχο – επιβεβαίωσε όμως την απερίσκεπτη, επιπόλαια και μονίμως «στο πόδι» διαπραγματευτική πολιτική της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αντιδήμαρχος παρερμήνευσε εσκεμμένα τη μεγάλη σημασία την οποία οι περισσότεροι σχολιαστές, μεταξύ των και η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία, δίνουν στον δικαστικό αγώνα. Αναφέρθηκε χαριτολογώντας στο γεγονός ότι ακόμα και να κερδηθεί μετά από κάποια πενταετία μια αγωγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ενδεχομένως το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην Ελλάδα.

Εσκεμμένη παρερμηνεία ή αφέλεια; Γιατί ούτε η Πρωτοβουλία ούτε, απ’ όσο μπορέσαμε να καταλάβουμε, κανένας άλλος σοβαρός σχολιαστής δεν θεωρεί πιθανό κάποιο δικαστήριο να μας απονείμει πλοίο! Αναφερθήκαμε ρητώς στη «διεκδίκηση διά της νομικής οδού», παράλληλα με πολιτικό αγώνα «που πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στον εξωφρενικά άνισο καταμερισμό των περικοπών στις άγονες γραμμές».

Η διεκδίκηση διά της νομικής οδού δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι και αυτός ένα ακόμα τρόπος να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, προπάντων εάν η διεκδίκηση αυτή ενεργοποιήσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μία σωστά μελετημένη και προπάντων ενιαία διαπραγματευτική πολιτική, κάτι που δυστυχώς δεν διαθέτουμε ακόμα, οφείλει να συνδυάζει παράλληλες τακτικές: στην περίπτωση του προβλήματος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, θα πρέπει να συνδυάζει τόσο την δικαστική όσο και την πολιτική και επικοινωνιακή οδό.

Σίγουρα όμως αποτελεί εξωφρενικά λανθασμένο τρόπο πίεσης, αν έτσι τουλάχιστον την αντιλαμβάνεται ο κ. αντιδήμαρχος, η δήθεν «απειλή» της μεταφοράς της έδρας μας από την Αττική. Την προφανώς αυθόρμητη αυτή απερισκεψία εκφώνησε ο κ. Πρωτοψάλτης στα Μυρτίδια την Κυριακή. Αντί όμως να την ξεχάσει το ταχύτερον, την επανέλαβε χθες από ραδιοφώνου: «Με ποιό τρόπο θα πιέσουμε την κυβέρνηση να μην το κάνει; Θα της πούμε, ως μέτρο πίεσης … αλλάξτε τα και φέρτε μας στην Λακωνία».

Η άποψη «δεν μετανιώνω εγώ γι’ αυτά που λέω» ακούγεται ωραία, και θα ήταν ίσως αξιοσέβαστη υπό κανονικές συνθήκες. Ένας πολιτικός όμως οφείλει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των λανθασμένων κινήσεών του, αντί να επιμένει πεισματικά πως έχει δίκιο. Αυτή τουλάχιστον την φαεινή ιδέα οφείλει ο κ. αντιδήμαρχος να μην την επαναλάβει άλλο.

Κυθηραϊκη Πρωτοβουλία

Διαβάστε ακόμα