Πειραιάς
13°C

Τραγωδία στην Κίνα: Εννέα μετά την ανατροπή δύο ποταμόπλοιων – Φόβοι για πολλούς αγνοούμενους (Βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις

05/05/2025

από

ανατροπή ποταμόπλοιων στην Κίνα με νεκρούς

Η ανατροπή ποταμόπλοιων στην Κίνα προκάλεσε τον θάνατο εννέα ατόμων και τον τραυματισμό ή εξαφάνιση άλλων, μετά από ξαφνική καταιγίδα στο φαράγγι του ποταμού Λιουτσόνγκ.

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ένας αγνοείται μετά την ανατροπή δύο τουριστικών σκαφών στον ποταμό Λιουτσόνγκ στην επαρχία Γκουιτζόου της Κίνας.

Σε εξέλιξη είναι μια μεγάλη μαζική επιχείρηση διάσωσης για την αναζήτηση τυχόν επιζώντων.

Το απόγευμα της 4ης Μαΐου, ένας μεγάλος αριθμός από τουριστικά επιβατηγά σκάφη πραγματοποιούσαν περιήγηση στα αξιοθέατα ενός τμήματος του ποταμού κοντά στο Ξινρενξιάνγκ, στην κομητεία Τσιανξί.

Τα γραφικά τοιχώματα του ποταμού καθιστούν την περιοχή έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και τα σκάφη ήταν γεμάτα παραθεριστές που βρίσκονταν ν σε διακοπές λόγω της Πρωτομαγιάς στην Κίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλα πήγαιναν καλά όταν στις 16:40, ξέσπασε μια ξαφνική καταιγίδα με δυνατή βροχή, βροντές και ισχυρούς ανέμους.

«Υπήρχαν μεγάλα κύματα, ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχή. Ταυτόχρονα, η ορατότητα στην επιφάνεια του νερού ήταν λιγότερο από ένα μέτρο και σχεδόν δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Νιώθαμε σαν να ήμασταν στη θάλασσα», είπε ένας επιζών στο Sina.com.

Η ανατροπή ποταμόπλοιων στην Κίνα κινητοποίησε τις αρχές. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα δύο από τις βάρκες να ανατραπούν, στέλνοντας 84 άτομα στο νερό.

Οι πρώτες ομάδες διάσωσης που έφτασαν στο σημείο μαζί με διάφορα παραπλέοντα σκάφη, κατάφεραν να διασώσουν με επιτυχία τουλάχιστον 70 άτομα.

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 240 διασώστες βρίσκονται στο σημείο και εργάζονται για να βρουν τυχόν άλλους επιζώντες. Μεταξύ του αυτών είναι και περισσότεροι από 80 δύτες που έχουν αναλάβει την έρευνα στα συντρίμμια, με τη βοήθεια 16 μικρών υποβρύχιων ROV και 24 σκαφών υποστήριξης. Το καφέ και γεμάτο λάσπη νερό κάνει την προσπάθεια ακόμη δυσκολότερη.

«Τα τελευταία χρόνια, ατυχήματα όπως ανατροπές και συγκρούσεις κρουαζιερόπλοιων συμβαίνουν συχνά», προειδοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Γκουιτζόου σε ανακοίνωσή της. «Μην επιβιβάζεστε σε πλοία χωρίς άδεια, σε πλοία μικτού φορτίου και επιβατών ή σε άλλα απλά πλοία και σίγουρα μην επιβιβάζεστε σε υπερφορτωμένα πλοία. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, όπως ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση, είναι καλύτερο να μην ρισκάρετε να πάρετε πλοίο ή άλλο μικρό σκάφος».

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
13°C