Απαράδεκτος ο τραγικός θάνατος έλληνα ναυτικού στη Λιβύη!

Τραγικό γεγονός, που «έπαιξε» και ακούστηκε ελάχιστα από τα ΜΜΕ, είναι ο θάνατος συνάδελφου Έλληνα ναυτικού αλλά και ενός ακόμη αλλοδαπού οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν μαχητικό της αεροπορίας της Λιβύης βομβάρδισε το δεξαμενόπλοιο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του DERNA.

Επίσημα η Λιβύη ισχυρίστηκε ότι διέταξαν το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο και αυτό δεν υπάκουσε με αποτέλεσμα να το θεωρήσουν ύποπτο και να το βομβαρδίσουν!

Είναι απαράδεκτο να χάνονται έτσι οι ζωές συναδέλφων οι οποίοι πάνε να βγάλουν το δύσκολο ψωμί τους λείποντας από το σπίτι και τις οικογένειες τους μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ξεκίνησαν πολέμους οι πολιτισμένοι δυτικοί και την πληρώνουν τα τριτοκοσμικά-για αυτούς- πληρώματα των πλοίων, είτε είναι ρουμάνοι είτε έλληνες είτε φιλιππινέζοι.

Είναι ντροπή και αίσχος να χάνονται έτσι απλά οι ζωές των συναδέλφων. Οι άνθρωποι που πέθαναν δεν γυρίζουν πίσω, πρέπει όμως έστω και από ηθικής απόψεως η ελληνική πολιτεία να φτάσει μέχρι τον Ο.Η.Ε για το συγκεκριμένο θέμα και να το κυνηγήσει μέχρι τέλους!

Όπως διαβάσαμε και στην επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ζητηθεί ευθύνες από την Λιβύη. Ακόμα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μεταφερθεί η σωρός του άτυχου συνάδελφου το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα και στην οικογένεια του.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των άτυχων συναδέλφων και κουράγιο.

s.o.

Διαβάστε ακόμα