Απίστευτο: Δυο λαθρεπιβάτες διένυσαν 2,700 μίλια πάνω στο πηδάλιο πλοίου μόλις μερικά εκατοστά πάνω από το νερό! (video)

Η ισπανική ακτοφυλακή και η αστυνομία των Κανάριων νήσων βρήκαν δύο λαθρεπιβάτες σκαρφαλωμένους στην κορυφή του πηδαλίου του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Marta, το οποίο κατέφτασε στην Ισπανία από την Αφρική.

Οι δύο νεαροί άνδρες βρισκόντουσαν εκεί για έξι ολόκληρες ημέρες, σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσαν καν να σταθούν όρθιοι ενώ βρίσκονταν και εκτεθειμένοι στην βροχή και την θάλασσα, και όλα αυτά στην προσπάθειά τους για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το MSC Marta μεταφορικής ικανότητας 72.000 dwt έφτασε στο Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, μετά από ένα ταξίδι άνω των 2.700 ναυτικών μιλίων από τη Δυτική Αφρική. Το πλοίο ελλιμενίστηκε μετά τις 10:00 μ.μ. τοπική ώρα στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Τα Κανάρια νησιά αποτελούν ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια μιας συνηθισμένης επιθεώρησης, η Salvamento Maritimo ανέφερε ότι το περιπολικό σκάφος Nunki εντόπισε τα δύο άτομα να βρίσκονται στο πηδάλιο του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ μήκους 275 μέτρων, ένα σημείο το οποίο είναι μόλις μερικά εκατοστά πάνω από την επιφάνειες της θάλασσας!

Στο σημείο στάλθηκε αμέσως ένα σκάφος zodiac όπου και επιβίβασε τους δυο Νιγηριανούς νεαρούς άντρες ηλικίας 18 και 22 ετών.

Οι Δύο νεαροί άνδρες ήταν ξαπλωμένοι πάνω μέρος του πηδαλίου για οκτώ ημέρες διανύοντας περίπου 2.700 ναυτικά μίλια!

Σε κατάθεση που έδωσαν στις αρχές διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν στο πηδάλιο του πλοίου από τις 2 Ιουλίου, όταν ακόμα
το πλοίο ήταν στο λιμάνι του Λάγος της Νιγηρίας.

Το πλοίο μετά το Λάγος διένυσε μια απόσταση άνω των 100 ναυτικών μιλίων προς το Λόμε του Τόγκο για να πραγματοποιήσει εργασίες φορτοεκφόρτωσης στις 3 και 4 Ιουλίου. Στη συνέχεια απέπλευσε και κατευθύνθηκε προς Κανάρια Νησιά, έχοντας να διανύσει μια απόσταση της τάξεως των 2.500 ναυτικών μιλίων, με τους δυο άντρες να βρίσκονται καθ΄όλη την διάρκεια του ταξιδίου των 6 ημερών στον Ατλαντικό ωκεανό, στο πηδάλιο του πλοίου!

Και οι δυο νεαροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και υπεβλήθησαν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και εξετάσεις.

Αργότερα μεταφέρθηκαν πίσω στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC, το οποίο, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Οι άνδρες θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει άσυλο στην Ισπανία, κάτι που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν στα Κανάρια Νησιά, αλλά οι αναφορές λένε ότι έχουν οικογένεια στην Ιταλία και πιθανότατα θα προσπαθούσαν να λάβουν άσυλο όταν το πλοίο φτάσει στην Ιταλία.

Το MSC Marta αναχώρησε μαζί με τους δύο άνδρες με προορισμό το λιμάνι Gioia Tauro της Ιταλίας, αλλά δεν υπήρχε καμία πληροφορία εάν οι άνδρες θα ζητούσαν άσυλο ή θα παρέμεναν στο πλοίο μέχρι αυτό να γυρίσει πίσω στη Νιγηρία.

Διαβάστε ακόμα