Αυτό είναι το μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοπλοϊκό πλοίο στον κόσμο (video)

Το μεγαλύτερο ξύλινο ψηλό πλοίο του κόσμου, το SV Tenacious έφτασε στο Great Yarmouth Port στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έχει ελλιμενιστεί στο South Quay, όπου έχει γίνει αξιοθέατο για τους περαστικούς.

Το SV Tenacious είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο σκάφος που έχει κατασκευαστεί στη Μεγάλη Βρετανία εδώ και περίπου έναν αιώνα.

Αυτό που το κάνει διαφορετικό από τα άλλα πλοία αυτού του τύπου, εκτός από το μέγεθός του, είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά και οι ανέσεις του.

Το πλοίο διαχειρίζεται η Jubilee Sailing Trust, και είναι το μόνο πλοίο αυτού του τύπου στον κόσμο με πλήρωμα μικτών ικανοτήτων που μεταξύ άλλων αποτελείται και από άτομα με διάφορες αναπηρίες και αλλά προβλήματα υγείας.

Το πλοίο μήκους 65 μέτρων διαθέτει ανελκυστήρες αναπηρικών αμαξιδίων, συστήματα ανόδου, πυξίδα ομιλίας, βρόχους ακοής, ρυθμιζόμενα έπιπλα για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και joystick για την πλοήγηση του σκάφους.

Πήρε το όνομά του από τη Jacquetta Cator, η οποία, με τον σύζυγό της, έπλευσε στο παρθενικό ταξίδι του πλοίου το 2000.

Σε αυτό το βίντεο, το πλοίο έχει κινηματογραφηθεί από ψηλά κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής του στο λιμάνι South Quay.

Διαβάστε ακόμα