ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυτόνομο ερευνητικό σκάφος «Mayflower» θα διασχίσει τον Ατλαντικό το 2020

Ένα πλήρως αυτόνομο πλοίο που ονομάζεται «Mayflower» θα κάνει το ταξίδι του στον Ατλαντικό Ωκεανό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για να σηματοδοτήσει την 400χρονη επέτειο από το ταξίδι του πρώτου Mayflower, το οποίο μόνο αυτόνομο δεν ήταν. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία τους τελευταίους τέσσερις αιώνες, αλλά και μια βασική επίδειξη της αυτόνομης τεχνολογίας στη ναυτιλία, η οποία συγκροτείται από την οργάνωση Promare και τεχνολογία της ναυτικής έρευνας και εξερεύνησης.

Το αυτόνομο Mayflower θα έχει ηλιακούς συλλέκτες, καθώς και ντίζελ και ανεμογεννήτριες για να του παρέχει την πρόωση, καθώς θα επιχειρεί το ταξίδι 3.220 μιλίων από το Πλύμουθ της Αγγλίας στο Πλύμουθ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. θα είναι από τα πρώτα για τα πλοία πλήρους μεγέθους που ταξιδεύουν στον Ατλαντικό εντελώς μόνα τους, τα οποία η Promare ελπίζει ότι θα ανοίξει τις πόρτες σε άλλες εφαρμογές που εστιάζουν στην έρευνα των αυτόνομων ποντοπόρων πλοίων.

Ακαδημαϊκοί και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Plymouth θα επιδιώξουν τη διεξαγωγή πειραμάτων σε τομείς όπως η θαλάσσια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η παρακολούθηση των θαλάσσιων θηλαστικών και ακόμη και η αντιμετώπιση των μικροπλαστικών που υπάρχουν ωκεανό.

Η IBM έχει παράσχει την τεχνική υποστήριξη τόσο για την έρευνα όσο και για την πλοήγηση του σκάφους, συμπεριλαμβανομένης της παροχής της τεχνολογίας όρασης PowerAI, υποστηριζόμενης από τους διακομιστές Power Systems, οι οποίοι θα λειτουργούν με μοντέλα βαθιάς μάθησης που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Promare για να βοηθήσει στην αποφυγή εμποδίων και κινδύνων στη θάλασσα. Θα χρησιμοποιήσει ραντάρ και οπτικές κάμερες με σκοπό να επιτύχει όλα τα παραπάνω.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό σχέδιο που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ερευνούμε τον ωκεανό, τις βαθιές λίμνες και άλλα υδάτινα περιβάλλοντα. Το σχέδιο προσβλέπει επίσης στη δημιουργία εργαλείων εργαλεία VR και AR για «επιβίβαση» στο αυτόνομο Mayflower ενώ βρίσκεται στο ταξίδι του, οπότε μείνετε συντονισμένοι για το πώς μπορείτε να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά στο έργο καθώς προετοιμάζεται για την εκτέλεσή του το επόμενο έτος.