Αυξάνεται ο αριθμός των ναυτικών που καταγγέλλουν κακοποίηση, εκφοβισμό και παρενόχληση

Στοιχεία από τις υπηρεσίες βοήθειας του Διεθνούς Δικτύου Ευημερίας και Βοήθειας των Ναυτικών (ISWAN) δείχνουν ότι ο αριθμός των ναυτικών που κατήγγειλαν κακοποίηση, εκφοβισμό, παρενόχληση ή διακρίσεις αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% το 1ο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ISWAN κυκλοφόρησε το πρώτο από μια σειρά τριμηνιαίων infographics που μοιράζονται δεδομένα από τις υπηρεσίες της υπηρεσίας βοήθειας, παρέχοντας στον τομέα της ναυτιλίας πληροφορίες σχετικά με παγκόσμια ζητήματα των ναυτικών με στόχο να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές.

Η ISWAN τόνισε μια αύξηση της τάξεως του 45% από τρίμηνο σε τρίμηνο, των αναφορών κακοποίησης, εκφοβισμού, παρενόχλησης και διακρίσεων από τους ναυτικούς. Η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων αφορούσε καταχρηστική ή εκφοβιστική συμπεριφορά από ανώτερα στελέχη και το 19% αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική παρενόχληση.

Οι αναφορές της ISWAN ακολουθούν την πιο πρόσφατη αναφορά για τον Δείκτης Ευτυχίας των Ναυτικών της Mission to Seafarers για το 1ο τρίμηνο, η οποία αποκάλυψε πτώση στα συνολικά επίπεδα ευτυχίας και ευημερίας μεταξύ των ναυτικών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Ο Steven Jones, ιδρυτής του Seafarers Happiness Index, προειδοποίησε, ότι είναι ανησυχητικό το ότι δεν ακούμε πραγματικά τους ναυτικούς. Υπάρχει μια αίσθηση ότι τους αγνοούμε, ελπίζοντας να συνεχίσουν να εργάζονται στα πλοία έως ότου δε τους χρειαζόμαστε άλλο. Αυτό είναι βλακεία και ένα μείγμα αλαζονείας και αφέλειας, ένα εμάς επικίνδυνος συνδυασμός.

Διαβάστε ακόμα