Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ακραία φαινόμενα

Kακοκαιρία σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το ανατολικό αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Νότιοι άνεμοι τοπικά 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η πρόγνωση για την παρασκευή θα έχει γενικά χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό αιγαίο και τη Θράκη οπού τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στο αιγαίο

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα νότια από το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα κυρίως στη δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα 

καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια οπού τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Αττική 
καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση από το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε ακόμα