ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σούδα: Συγκεντρωμένοι αγρότες πιέζουν για την αναχώρηση πλοίου

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αγρότες από την Κουντούρα, τα Φαλάσαρνα το Λαφονήσι, και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου με σκοπό να… ασκήσουν πιέσεις ώστε να φύγει σήμερα πλοίο από τα Χανιά μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα στον Πειραιά.

Στο πλευρό των 60 περίπου αγροτών στο λιμάνι βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος από το πρωίείχε διαδοχικές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε στο Flashnews.gr ότι έχει επικοινωνήσει τόσο με την ΑΝΕΚ όσο και με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη καθώς και με φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας σε μια προσπάθεια να δωθεί ένα τέλος στην αγωνία των αγροτών που ζητούν απεγνωσμένα να φύγει πλοίο και από τα Χανιά, όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής με το πλοίο «Φαιστός» που αναχώρησε με περίπου 100 νταλίκες από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά.

Πλοίο και την Τρίτη από το λιμάνι του Ηρακλείου

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο Φαιστός να φύγει σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό να αναχωρήσει εκ νέου το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε τέτοια περίπτωση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η φόρτωση του πλοίου προκειμένου να αποφευχθούν τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο κ. Βουλγαράκης λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι επικοινώνησε με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη σχετικά με τις καταγγελίες αγροτών από τα Χανιά ότι συνάδελφοί τους από το

Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι το βράδυ της Κυριακής δεν άφησαν ούτε ένα απο τα φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Ο κ. Δεικτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βουλγαράκη όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση των αγροτών αλλά κρατήθηκε προτεραιότητα ανάλογα με την ώρα άφιξης των αγροτών στο λιμάνι.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι «χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο ‘ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ’ προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν».

newsnow.gr