Πειραιάς
9°C

Στα χαμηλά έξι ετών τα ναυτιλιακά δάνεια προς Έλληνες εφοπλιστές

Δημοσιεύθηκε στις

15/05/2013

από

Στα χαμηλά έξι ετών τα ναυτιλιακά δάνεια προς Έλληνες εφοπλιστές

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών μειώθηκαν τα δάνεια προς τους Έλληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Petrofin Bank Research.

Συγκεκριμένα, τα ναυτιλιακά δάνεια μειώθηκαν κατά 2,8% στα 65,8 δισ. δολάρια πέρυσι, τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το -8,5% που είχε σημειωθεί το 2009.

Όπως εξηγεί η Petrofin, οι τράπεζες μειώνουν το δανεισμό προς τις ναυτιλιακές εταιρείες, εν μέσω μείωσης των κερδών τους και λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης.

“Οι τράπεζες έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση των νέων παραγγελιών και στην αποκατάσταση της ισορροπίας της αγοράς, με τον καιρό, μέσω του περιορισμού των πιστώσεων”, σημειώνει η Petrofin.

newmoney.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
9°C