Το “πράσινο” πλοίο της χρονιάς

Το κοντέινερ πλοίο Yangshan της APL αναδείχτηκε το “πράσινο” πλοίο της χρονιάς για το 2013 στα διεθνή βραβεία για την ναυτιλία, τα οποία διοργανώθηκαν στη Σιγκαπούρη.

Το Yangshan είναι κατασκευής του 2012 και έχει μεταφορική ικανότητα 10.700 εμπορευματοκιβωτίων (TEU) και δραστηριοποιείτε στην Ασία και στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της APL Kenneth Glenn, μεταξύ άλλων, δήλωσε: ” Είναι μεγάλη τιμή η απονομή του βραβείου και η ισχυρή αναγνώριση της περιβαλλοντικής αναφοράς που έχει θέσει η APL. Σε έναν κλάδο όπου τα καύσιμα των πλοίων είναι ένα μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων, και σε μια εποχή που το κόστος των καυσίμων αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων μας, προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε στους πελάτες υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. ”

Το πλοίο APL Yangshan αποτελεί μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, που έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην χωρητικότητα του παγκόσμιου στόλου με πλοία τεχνολογικά προηγμένα, αποδοτικά ως προς τα καύσιμα αλλά και και φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα εκπληκτικά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του APL Yangshan περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό κινητήρα που έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε επιχειρησιακή ικανότητα. Αυτός ο τύπος κινητήρας καταναλώνει λιγότερο καύσιμο σε σχέση με τους συμβατικούς κινητήρες για ένα αντίστοιχο φορτίο και βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Το πλοίο, όταν είναι σε λιμάνι στην προβλήτα, μπορεί να συνδεθεί και να τροφοδοτηθεί με ενέργεια ώστε μειωθούν οι εκπομπές. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος για την πρόληψη της εξάπλωσης των υδρόβιων ειδών.

Το “πράσινο” Πλοίο της Χρονιάς είναι μια νέα κατηγορία που βραβεύτηκε για πρώτη φορά φέτος στην Σιγκαπούρη.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα