Πειραιάς
34°C

Delta Tankers: 115 εκατ. δολάρια για την αγορά 2 νεότευκτων suezmax

Δημοσιεύθηκε στις

12/06/2017

από

Delta Tankers: 115 εκατ. δολάρια για την αγορά 2 νεότευκτων suezmax
Σε σημαντική επένδυση ύψους 115 εκατομμυρίων φέρεται να προχώρησε η Ελληνική ναυτιλιακή Delta Tankers, που σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας VesselsValue κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά δύο νεότευκτων τάνκερ τύπου Suezmax από την γερμανική Johann MK Blumenthal GmbH.

Τα τάνκερ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Hyundai Samho Heavy Industries, με την ολοκλήρωση τους να αναμένεται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017, αντίστοιχα.

Με χωρητικότητα 160.000 dwt και 84.500 gt το καθένα, τα πλοία φαίνεται να αγοράστηκαν έναντι 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο, από την εταιρεία του Έλληνα εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την συναλλαγή.

Τα τάνκερ με μήκος 274 μέτρα θα προστεθούν στο στόλο των 25 τάνκερ της Delta Tankers, στα οποία συμπεριλαμβάνονονται δεκαεπτά Suezmaxes, έξι Aframaxes, ένα τάνκερ LR1 και ένα VLCC.

Η συνολική αξία του στόλου της εταιρείας ανέρχεται σε 731 εκατ. δολάρια.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C