Δελτίο Τύπου – Καταγγελία με αφορμή την Ανακοίνωση του Σπουδαστικού Συλλόγου ΑΕΝ Ασπροπύργου

Επανερχόμαστε για το οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΑΕΝ, οι μετεκπαιδευόμενοι στο ΚΕΣΕΝ και στα ειδικά σχολεία, των οποίων διεκόπη η παρακολούθηση των μαθημάτων από τις 11 Μάρτη, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Από ανακοίνωση που λάβαμε και επισυνάπτουμε από τον Σπουδαστικό Σύλλογο της ΑΕΝ/Ασπροπύργου, γίνεται αναφορά ότι παρά τις όποιες εξαγγελίες και δεσμεύσεις του υπουργού Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και ιδιαίτερα στο θέμα της τηλεκπαίδευσης.
Αυτό αφορά όλους τους σπουδαστές των ΑΕΝ, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τους μετεκπαιδευόμενους σε ΚΕΣΕΝ, ειδικά σχολεία.
Απαιτούμε άμεσα ο υπουργός Ναυτιλίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψη των αιτημάτων των σπουδαστών και των μετεκπαιδευομένων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΑΕΝ/Ασπροπύργου

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σπουδαστικού συλλόγου Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου

Οι ΑΕΝ έκλεισαν Τετάρτη 11 Μάρτη, είναι Τετάρτη 8 Απρίλη και δεν έχει προχωρήσει ΤΙΠΟΤΑ, καμία επίσημη ενημέρωση προς τους σπουδαστές, κανένα σχέδιο για να μην χαθεί το εξάμηνο και το μπάρκο μας. Ακόμα και η διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων έγινε με πολλά προβλήματα δημιουργώντας αναστάτωση, με απειλές να πεταχτούν σπουδαστές εκτός εξαμήνου, κίνδυνος που αποφεύχθηκε μετά από παρέμβαση του Δ.Σ.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι η τηλεκπαίδευση προχωράει με επιτυχία επιβεβαιώνουν την …«ασύγχροχη» επαφή της, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων με την πραγματικότητα.
Το δίκαιο αίτημα τόσο του Συλλόγου της ΑΕΝ/Α όσο και των υπολοίπων Ακαδημιών πανελλαδικά, το οποίο εκφράστηκε από τους σπουδαστές με διάφορους τρόπους, για την παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων ακόμα είναι στον ΑΕΡΑ όπως και το εξάμηνό μας. Μάλιστα ο υπουργός Πλακιωτάκης μας διαβεβαίωνε από τις 31/3 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου ότι όλα είναι έτοιμα, πράγμα που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα.
Η αναβολή των ηλεκτρονικών μαθημάτων που ήταν να ξεκινήσουν την Δευτέρα 6 Απρίλη επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στους σπουδαστές.
Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας, παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας.
Απαιτούμε:
• Να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η επίσημη ενημέρωση των σπουδαστών για την πορεία του ακαδημαϊκού εξαμήνου (μαθήματα, μπάρκο).
• Η Διοίκηση και το Υπουργείο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη, για όλους τους σπουδαστές των ΑΕΝ πανελλαδικά.
• Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι σπουδαστές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ανάλογη στήριξη των καθηγητών για να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης.
• Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου από τα αρμόδια Υπουργεία που θα εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020
• Να εξασφαλιστεί ότι μόλις αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά οι Ακαδημίες, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγαλύτερες απαιτήσεις που θα έχουν δημιουργηθεί. Για αυτό το λόγο χρειάζεται εντέλει να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό με πρόσληψη καθηγητών με μόνιμες σχέσεις εργασίας και αναβάθμιση υλικοτεχνικού και εργαστηριακού εξοπλισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπουδαστικού Συλλόγου Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου
8.4.2020

Καλούμε και τους υπόλοιπους σπουδαστικούς συλλόγους πανελλαδικά να συντονίσουμε τον αγώνα μας