Διαρροή πετρελαίου στο λιμάνι της Κύμης σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν φορτηγό με ρυμουλκούμενο χτύπησε τον καταπέλτη κατά τη φόρτωση σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.
Τις απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία φόρτωσης σε επιβατηγό οχηματαγωγό (Ε/Γ – Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι της Κύμης υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου φόρτωσης του πλοίου, ένα φορτηγό (Φ/Γ) όχημα με ρυμουλκούμενο χτύπησε στο κάτω μέρος του καταπέλτη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα στη δεξαμενή καυσίμου (ρεζερβουάρ) του Φ/Γ και να προκληθεί διαρροή πετρελαίου στον καταπέλτη και σε τμήμα του λιμένα, ενώ ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου έπεσε στη θάλασσα.
Από τη Λιμενική Αρχή και το πλήρωμα του πλοίου λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης και τον περιορισμό – αποκατάσταση της ρύπανσης του χερσαίου χώρου με χρήση υλικών απορρύπανσης.
Από το Λιμεναρχείο Κύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο οδηγός του Φ/Γ οχήματος και ο υπεύθυνος φόρτωσης του πλοίου για παράβαση του άρθρου 13 του ΠΔ 55/98 και του άρθρου 29 του Ν. 4042/2012.