Εγκαταλελειμμένο φορτηγό πλοίο παρασύρθηκε και προσάραξε στο στενό της Ταϊβάν

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου HOMAO έμεινε ακυβέρνητο λόγω εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο και εξέδωσε σήμα κινδύνου περίπου 50 ναυτικά μίλια βόρεια του Keelung, στη βόρεια Ταϊβάν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Taiwan English News.

9 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο λίγο μετά την εκπομπή του σήματος κινδύνου. Το πλοίο βρισκόταν εν πλω από το Danang του Βιετνάμ με πορεία ΒΑ, πιθανώς προς ιαπωνικό ή κορεατικό λιμάνι. Το ρυμουλκό διάσωσης SALVAGE CHAMPION (IMO 7530444) με βάση το Kaohsiung στάλθηκε για να ρυμουλκήσει το HOMAO.

Όπως έγινε γνωστό, το HOMAO ρυμουλκήθηκε για αρκετή ώρα υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά κόπηκε το σύρμα ρυμούλκησης ρυμούλκησης και προσάραξε στην ακτή του νησιού Xianjiao, στα νησιά Penghu, στο στενό της Ταϊβάν.

Στις 27 Δεκεμβρίου, το φορτηγό πλοίο αναφέρθηκε από τις αρχές της Ταϊβάν ότι βρισκόταν σε αβαθή ύδατα έξω από το νησί Xianjiao. Το HOMAO έχει περίπου 20 τόνους καυσίμων στο πλοίο, ενώ το φορτίο που μεταφέρει, αν υπάρχει, είναι άγνωστο.

Διαβάστε ακόμα