Εγκρίθηκε το καινοτόμο σύστημα πρόσδεσης FLNG της SHI από τον νηογνώμονα ABS

Ο ABS έχει εγκρίνει τον σχεδιασμό της Samsung Heavy Industries (SHI) για ένα μονόπλευρο σύστημα πρόσδεσης, για μια πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG).

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την SHI επιτρέπει σε ένα FLNG να προσδένει με ασφάλεια στη μία πλευρά, επιτρέποντας στους μεταφορείς LNG να ελλιμενίζονται και να φορτώνονται στην αντίθετη πλευρά χωρίς εμπόδια.

«Με περισσότερες από 150 πλωτές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον στόλο του νηογνώμονα ABS, είναι ο ηγέτης της αγοράς στην ταξινόμηση των υπεράκτιων παραγωγικών μονάδων, η οποία περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία FLNG. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τις μοναδικές απαιτήσεις αυτών των μονάδων, με έμφαση στην ασφάλεια. Είμαι περήφανος που μπορώ να υποστηρίξω τη SHI με αυτήν την καινοτομία», δήλωσε ο Matt Tremblay, Αντιπρόεδρος του ABS Global Offshore.

«Το μονόπλευρο σύστημα πρόσδεσης είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που μπορεί να αντικαταστήσει πολύπλοκους πυργίσκους σε ένα ήπιο υπεράκτιο περιβάλλον», δήλωσε ο Wang K. Lee, Αντιπρόεδρος του Υπεράκτιου Επιχειρηματικού Τμήματος της SHI. «Θα είναι η βελτιστοποιημένη λύση για ναυτιλιακές εταιρείες που αναζητούν οικονομικά μοντέλα FLNG».

Διαβάστε ακόμα