ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εξερευνήστε το κατάστρωμα του μεγαλύτερου πλοίου στον κόσμο!

 

to-megalutero-ploio-ston-kosmoΤο FLNG Prelude, το οποίο κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Geoje της Νοτίου Κορέας, είναι το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο και ταυτόχρονα το πρώτο FLNG το οποίο θα έχει την δυνατότητα να παράγει 5,3 εκ. τόνους υγρού το χρόνο.

Η εντυπωσιακή διαδραστική εικόνα του καταστρώματος, δημιουργήθηκε από τον Stephen Mallon, ένα φωτογράφο στη Νέα Υόρκη ο οποίος μας παρουσιάζει το κατάστρωμα του πλοίου μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες τις οποίες έχει συνδέσει μεταξύ τους.

Το Prelude ανήκει στην πετρελαϊκή Shell, το μήκος του θα είναι 488 μέτρα ενώ όταν είναι φορτωμένο το εκτόπισμα του θα είναι πάνω από 600.000 τόνους! Θα είναι δε, η μεγαλύτερη –σε εκτόπισμα – κατασκευή που έχει υπάρξει ποτέ εκτοπίζοντας τόσο νερό όσο 6 αεροπλανοφόρα μαζί ενώ όταν ο πλωτός γίγαντας θα τεθεί σε λειτουργία θα παράγει τουλάχιστον 5,3 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.

Το FLNG είναι προγραμματισμένο να πάει στην πηγή φυσικού αερίου Prelude που βρίσκετε 200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αυστραλίας.

Ο πύργος του FLNG θα είναι επίσης ο μεγαλύτερος που έχει φτιαχτεί ποτέ, ενώ 800 είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν επάνω σε αυτόν. Ο πύργος χτίζεται σε 5 κομμάτια τα οποία όταν θα ενωθούν θα ζυγίζει 10,500 τόνους!

Διαβάστε περισσότερα για το πλοίο:

Το μεγαλύτερο FLNG στο κόσμο μήκους 488 μέτρων!

Μεταφορά για το μεγαλύτερο κομμάτι του Shell Prelude FLNG

Η Shell δοκιμάζει τα «καινοτόμα χέρια» του Prelude FLNG