Ένα 24ωρο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος (video)

Ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος πραγματοποίησε το τμήμα videoservices του ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγράφοντας με κάμερες και drone τις νότες αισιοδοξίας που έφεραν οι νέες δεξαμενές του ΟΛΠ και έχουν επαναφέρει τις θέσεις εργασίας καθώς φτάνουν συνεχώς πλοία για επισκευή και συντήρηση.

Μετά από χρόνια κρίσης και εγκατάλειψης επισκευαστές, ελασματουργοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί και δύτες δουλεύουν πλέον στην ζώνη.

Στο τηλεοπτικό αφιέρωμα καταγράφεται η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ένα κρουαζιερόπλοιο που έρχεται να δέσει στη δεξαμενή, οι προετοιμασίες για τις δουλειές που πρέπει να γίνει, οι αντιδράσεις των εργαζομένων που περιμένουν αλλά και η αγωνία της σκληρής καθημερινότητας.

Στο αφιέρωμα μιλούν ο κ. Νεκτάριος Δεμενόπουλος αναπληρωτής Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ, η ναυπηγός μηχανολόγος ΔΣ της Megatechnica Στέλλα Ρισσάκη που διατηρεί ένα ιδιωτικό ναυπηγείο δίπλα από τη ζώνη και έχει ζήσει όλες τις καλές και κακές στιγμές του Περάματος, αλλά και εργαζόμενοι μέσα και έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και τα πλάνα από το

Drone ο Ανδρέας Τσακναρίδης.

Διαβάστε ακόμα