Έτοιμο το μεγαλύτερο φετινό σούπερ γιοτ Project Omar (Video)

Η γερμανική ναυπηγοκατασκευαστική Lürssen καθέλκυσε το μήκους 156 μέτρων σούπερ γιότ Project Omar, το μεγαλύτερο σκάφος τέτοιου είδους για τη φετινή χρονιά και τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το Project Omar φέρεται να αποτελεί ειδική παραγγελία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Alisher Usmanov, ο οποίος ήδη κατέχει το μήκους 110 μέτρων Lürssen σούπερ γιότ Dilbar.

Το έργο είναι το πρώτο στη λίστα των κορυφαίων 20 μεγαλύτερων νεότευκτων υπό κατασκευή, και θα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο γιοτ παγκοσμίως, όταν παραδοθεί το 2016. Τον τίτλο του μεγαλύτερου γιοτ παγκοσμίως κατέχει το μήκους 180 μέτρων σούπερ γιότ Azzam.

Λίγα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το εν λόγω υπερπολυτελές σκάφος, πέρα από τ’ ότι τα υλικά κατασκευής της εξωτερικής δομής του είναι από χάλυβα και αλουμίνιο, με σχεδίαση της Espen Øino, ενώ οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί από την Andrew Winch.

Παρακολουθήστε την καθέλκυση του Project Omar στο παρακάτω time-lapse βίντεο:

Δεν είναι, τέλος, το πρώτο υπερμεγεθές γιότ που κατασκευάζει η Lürssen. Η εταιρεία μόλις πρόσφατα παρέδωσε το μήκους 125 μέτρων “Golden Odyssey” και εξακολουθεί να έχει αρκετά παρόμοιου μεγέθους γιοτ υπό παραγγελία, συμπεριλαμβανομένου ενός 120 μέτρων μήκους που αναμένεται για το 2017.

Project_Omar_super_yacht
To Project Omar προετοιμάζεται για την τελική καθέλκυση

Διαβάστε ακόμα