Έτοιμος να βγει στην αγορά ο ισχυρότερος κινητήρας MAN B&W Engine

Έτοιμος για χρήση ανακοίνωσε η εταιρεία Doosan Engine ότι είναι ο κινητήρας ΜΑΝ Β&W 11G95ME-C9.5, που με 103.000 ίππους είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος κινητήρας από το χαρτοφυλάκιο της MAN Diesel & Turbo που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ.

Η λειτουργία του ΜΑΝ Β&W 11G95ME-C9.5 δίχρονου κινητήρα πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Doosan Engine στην Κορέα. Ακολούθησε μια επιτυχημένη εργαστηριακή δοκιμή.

Ο κινητήρας είναι ο πρώτος από μια σειρά έξι που ετοιμάζονται και οι οποίοι προορίζονται για έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 19.160 TEU, που έχει παραγγείλει η Mediterranean Shipping Company SA (MSC), μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως.

Η MAN Diesel & Turbo αναφέρει ότι επί του παρόντος έχει δεχτεί παραγγελίες για 28 μονάδες 11G95ME-C9.5, όλες από πλοία που ανήκουν στον παγκόσμιο στόλο containership.

Η εισαγωγή του G95ME-C9 ήταν μια σημαντική προσθήκη για το G-engine πρόγραμμα της MAN Diesel & Turbo. Ο κινητήρας G95ME-C9 με εσωτερική διάμετρο 950 mm παρέχει 6.870 kW/cylinder σε 80 rpm και 21 bar MEP (στην L1) και συμπληρώνει τους επιτυχημένους S90ME-C9/10 τύπους κινητήρων, επιτρέποντας στον κινητήρα να αηιολογηθεί ακόμα καλύτερα χάρη στη μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρο κυλίνδρου και τους λιγότερους κυλίνδρους που είναι να εγκατασταθούν.

Διαβάστε ακόμα