Φώκια καταβροχθίζει ψάρια στον Κορινθιακό Κόλπο (video)

Ψαράδες κατέγραψαν τη στιγμή που μια φώκια καταπίνει ένα μεγάλο ψάρι

Στο Αλεποχώρι του Κορινθιακού Κόλπου, μια «λαίμαργη» φώκια κατέγραψε ο Παναγιώτης Γκοτσούλιας, καθώς ψάρευε, όπως δημοσίευσε η σελίδα Fishing in Greece, στο Facebook.

Το θηλαστικό των φωκίδων αφού έχει φτάσει κοντά στη βάρκα των αλιέων, αρπάζει ένα μεγάλο ψάρι και το «χλαπακιάζει» μπροστά τους. Εκείνοι δεν χάνουν την ευκαιρία να καταγράψουν σε βίντεο το συμβάν που κάθε άλλο παρά συχνό είναι.

Η εμβληματική για τη θάλασσά μας Μεσογειακή φώκια, είναι ένα ντροπαλό, παράκτιο ζώο με ιδιαίτερη αγάπη σε υποβρύχιες σπηλιές και απομονωμένες παραλίες, καθώς εκεί γεννά και θηλάζει τα μικρά της. Μπορεί να κολυμπήσει πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, ενώ καταδύεται στα 170 μέτρα, αναζητώντας ψάρια και κατά κύριο λόγο χταπόδια, που είναι η αγαπημένη της τροφή.

Τρέφεται με όλα τα είδη ψαριών και κεφαλόποδων που υπάρχουν στην περιοχή όπου ζει. Υπολογίζεται ότι μια ενήλικη φώκια καταναλώνει ημερησίως το 5 – 10% του σωματικού βάρους της. Για να εξασφαλίσει την τροφή της, επιτίθεται σε δίχτυα, ακολουθεί μεταναστευτικά είδη ψαριών, αλλά και ψαρόβαρκες.

kynigesia.gr

Διαβάστε ακόμα