Το φορτηγό πλοίο ανατράπηκε στις 23 Μαΐου στην αποβάθρα Hendvågen στο Averøy της Νορβηγίας, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή διαρροές ρύπων.
Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου Torvang με σημαία Νορβηγίας ανατράπηκε ατις 23 Μαΐου ενώ ήταν ελλιμενισμένο στην αποβάθρα Hendvågen στο Averøy της Νορβηγίας. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ρύπανση.
Το περιστατικό της βύθισης του πλοίου αναφέρθηκε στις αρχές στις 11:25 π.μ. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το πλοίο είχε πέντε μέλη πλήρωμα τα οποία βγήκαν με ασφάλεια στην ακτή. Δύο ναυτικοί αναφέρθηκαν ότι κολύμπησαν στην ακτή αφού πήδηξαν στη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αποβιβάστηκαν απευθείας στην αποβάθρα.
Ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο, αλλά δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Η Νορβηγική Παράκτια Διοίκηση ανέλαβε την προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.
Η πυροσβεστική και διασωστική υπηρεσία έφτασε στο σημείο ενώ το σκάφος διάσωσης RS Bergen Kreds στάλθηκε για να βοηθήσει το πλοίο. Παρόλο που το πλοίο αναφέρεται ότι δεν έχει διαρροές, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει τοποθετήσει αντιρρυπαντικά φράγματα ως προφύλαξη.
Το φορτηγό πλοίο είχε ολοκληρώσει τη φόρτωση χαλικιού στις εγκαταστάσεις της Henda Pukk AS όταν ξαφνικά πήρε κλήση και ανατράπηκε. Μέχρι στιγμής, το αμπάρι του πλοίου πιστεύεται ότι είναι μισογεμάτο με νερό.
Μια μονάδα αναρρόφησης λάσπης ζητήθηκε για την άντληση του νερού και τη σταθεροποίηση του πλοίου.