Πειραιάς
14°C

Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα κατά τη διάρκεια χειρισμών στον Αλμυρό Μαγνησίας

Δημοσιεύθηκε στις

26/02/2026

από

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αμαλιάπολης ότι ένα φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο σημαίας Παναμά, κατά τη διαδικασία χειρισμών πλοήγησης και ενώ είχε επιβιβαστεί πλοηγός, προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα λιμενικών εγκαταστάσεων στον Αλμυρό Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στα έξαλα και στο πρωραίο τμήμα του πλοίου καθώς και στη λιμενική εγκατάσταση.

Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι του Βόλου, κενό φορτίου και με δώδεκα άτομα πλήρωμα. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια με τη συνδρομή ρυμουλκού πλοίου.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
14°C